string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Piet Fransen (79) overleden.

Zondag 02 augustus 2015 om 14:05

Clubicoon Piet Fransen is zondag 2 augustus op 79-jarige leeftijd in zijn slaap overleden. De voormalige middenvelder begon zijn voetballoopbaan bij het Groningse Velocitas en kwam vervolgens tussen 1957 en 1973 in het betaalde voetbal uit voor GVAV, Feyenoord en FC Groningen. Hij speelde zes interlands in het Nederlands Elftal en scoorde één keer. In totaal speelde Fransen 484 officiële wedstrijden voor GVAV en FC Groningen en scoorde daarin 82 keer.

In 2007 werd in de Groningse wijk De Velden een laan naar hem vernoemd op de plek van ‘zijn’ Oosterparkstadion. Twee jaar later kreeg hij de erepenning van de Provincie Groningen, toen hij vijftig jaar actief was voor achtereenvolgens GVAV en FC Groningen.

Na zijn actieve loopbaan was hij onder meer chauffeur en scout bij de Trots van het Noorden. In 2011 nam hij afscheid bij FC Groningen en werd de oosttribune van Euroborg naar Fransen vernoemd.
Voorafgaand aan de strijd om de Johan Cruijff Schaal werd een minuut stilte in acht worden genomen. FC Groningen speelde de wedstrijd met rouwbanden.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’