string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Petter Andersson: ‘Zie uit naar terugkeer’.

Dinsdag 31 maart 2009 om 17:05

Hij werd precies twee weken geleden geopereerd aan de knie waaraan hij op 25 januari van dit jaar geblesseerd raakte. Door een infectie aan zijn been moest hij in de tussentijd opnieuw naar het ziekenhuis. Inmiddels lijkt er een einde aan de ellende te zijn gekomen. “De komende zes weken staan in het teken van het mobiel maken van mijn knie.”

De Zweedse aanvaller kwam in de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Ajax als invaller in het veld en raakte in de extra tijd zwaar geblesseerd na een verkeerd ingezette sliding. Een kruisband in zijn knie scheurde af. Hij besloot in overleg met FC Groningen terug te keren naar zijn vaderland en zich te laten opereren door de nationale teamarts Anders Vallentin. “De operatie stond in eerste instantie voor eind februari gepland, maar ik had last van trombose en daardoor moest de operatie worden uitgesteld,” aldus Andersson.

Veel pillen en naalden
“Op dinsdag 17 maart ben ik uiteindelijk onder het mes gegaan en op zich verliep de operatie succesvol. Maar in de dagen erna deed zich helaas een infectie voor in mijn been waardoor ik opnieuw opgenomen moest worden. In de hele periode heb ik heel veel pillen moeten slikken en zijn er veel naalden in mijn been gestoken. Het was wat dat betreft een hectische periode. Gelukkig ben ik nu van de pillen af. Ik heb nog maar een klein beetje pijn, maar dat schijnt normaal te zijn.”

Momenteel verblijft de ‘nummer 20’ bij zijn ouders en zijn zusje in zijn geboorteplaats Ljusvattnet in het noorden van Zweden. “Het mag bij jullie in Nederland dan al volop lente zijn, hier duurt het nog een tijdje voordat de sneeuw gesmolten is.”

Pech gehad
Zijn verblijf in Zweden heeft Andersson eigenlijk best lang genoeg geduurd. “Ik wil graag zo snel mogelijk terug naar Nederland. Het heeft nu ruim twee maanden geduurd dat ik bij de groep weg ben en dat is wel lang genoeg. Maar de afgelopen weken was het ook echt niet mogelijk hier weg te gaan. Ik moest tweemaal in de week onderzocht worden. En ik denk dat zo’n reis ook nog echt goed was geweest voor het herstel.”

“Nog voor het einde van de competitie hoop ik in ieder geval weer in Nederland te zijn. Ik volg de wedstrijden van FC Groningen nog wel, maar helaas kan ik ze niet meer via internet zien. In het begin was er nog wel een site die het uitzond, maar de laatste wedstrijden heb ik alleen de uitslag gezien en van mijn landgenoten gehoord hoe de duels zijn verlopen. We hebben een paar keer pech gehad met late goals tegen en natuurlijk die rode kaarten.”

Vertrouwen
“Maar we staan er goed voor om de play-offs te halen en misschien kunnen we zelfs nog vijfde worden. Ik ben benieuwd. In de zomer keer ik zeker nog een keer terug naar Zweden. Ook voor controle door de artsen in Stockholm. En in de voorbereiding op het volgende seizoen zal ik mijn revalidatie waarschijnlijk weer in Nederland voortzetten. Maar het exacte schema is natuurlijk ook afhankelijk van het herstel.”

Afgelopen zaterdag zag Andersson de interland van Zweden tegen Portugal. “De Portugezen hadden het veldoverwicht, maar niet echt grote kansen. Zweden was een paar keer gevaarlijk, maar scoorde niet. Uiteindelijk denk ik dat het behaalde punt een prima resultaat is. De ontmoetingen met Denemarken zullen cruciaal worden om het WK nog te kunnen bereiken. En Zweden moet ook nog uit naar Hongarije.” De laatste vijf minuten zag hij Marcus Berg invallen in het nationale team.

Ontmoeting
“De komende zes weken staan voor mij in het teken van het bewegen van de knie. Door te strekken en straks wat te gaan fietsen op de hometrainer. De kruisband heeft zes weken nodig om weer aan te groeien en tegelijk worden de andere spieren ook weer getraind. Ik heb sowieso nog veel contact met de andere Zweden. Ook met de trainer Ron Jans heb ik een aantal malen contact gehad. Ik hoop iedereen snel weer te ontmoeten.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’