string(9) "claudebot"

Peter Jeltema verlaat na bijna 20 jaar FC Groningen.

Woensdag 24 mei 2017 om 10:21

Peter Jeltema heeft besloten FC Groningen te verlaten. De manager technische zaken legt zijn functie per 1 september 2017 neer. De 56-jarige Jeltema is in totaal 19 jaar verbonden geweest aan de Trots van het Noorden, waarvan de laatste drie seizoenen als technisch eindverantwoordelijke.

Algemeen directeur Hans Nijland laat weten de beslissing van Peter Jeltema ‘verschrikkelijk jammer’ te vinden, maar het besluit te respecteren. “Wij als directie hadden graag gezien dat Peter Jeltema technisch manager was gebleven,” aldus Nijland.
 
Harde werker
“Peter is een harde werker en zeer loyaal aan de club. Ik ken hem vanaf dag één dat hij binnen kwam bij FC Groningen. Eerst als jeugdtrainer van wat toen nog de D1 was, daarna als hoofd opleiding. Samen met wijlen Martin Koeman heeft Peter de opleiding op poten gezet. De huidige kwaliteit van onze opleiding is voor een zeer groot deel ook te danken aan de inspanningen, kennis en kunde van Peter.”
 
Nijland geeft aan dat hij Jeltema in de afgelopen periode nog op andere gedachten heeft willen brengen. “In de week voorafgaande aan de laatste competitiewedstrijd tegen FC Twente, kwam Peter met de mededeling bij me. Het kwam als een volslagen verrassing voor me. Ik heb hem toen gevraagd zijn beslissing nog eens goed te heroverwegen, al wist ik natuurlijk ook wel dat hij er lang en goed over had nagedacht. Zo’n stap zet je nu eenmaal weloverwogen.”

jeltema2

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus