Peter Jeltema als hoofd opleiding terug bij FC Groningen

5 april 2018

Peter Jeltema keert terug bij FC Groningen. Met ingang van het nieuwe seizoen wordt hij weer hoofd opleiding bij de Trots van het Noorden. De 57-jarige Groninger besloot bijna een jaar geleden de club te verlaten na 19 dienstjaren, waarvan de laatste drie jaar als manager technische zaken. Daarvoor was Jeltema jarenlang het hoofd van de opleiding van FC Groningen en samen met wijlen Martin Koeman stond hij daarmee dus al aan de basis van de huidige opleiding van de club.

Peter Jeltema bekleedde sinds september 2017 de functie van beleidsmedewerker Voetbalontwikkeling Betaald Voetbal bij de KNVB in Zeist. Nu keert hij dus terug in Groningen. “Ik ben blij met deze mogelijkheid, die mij geboden wordt. Ik voel me zeer vereerd.”
 
Grondlegger
Ook algemeen directeur Hans Nijland is verheugd dat de club Jeltema heeft weten te bewegen tot een terugkeer bij FC Groningen. “We zijn er hartstikke blij mee. Peter Jeltema is de grondlegger van het beleidsplan ‘Talenten op één’ en gaat dit nu weer oppakken. Hij is bekend bij de club, een harde werker en zeer betrokken en loyaal. Wij zijn heel blij dat we vanaf het nieuwe seizoen binnen onze organisatie weer kunnen beschikken over zijn kennis en kunde.”
 
Op dinsdag 24 april zullen Hans Nijland, manager technische zaken Ron Jans en Peter Jeltema een uitgebreide toelichting geven op de ontwikkelingen en koers van de opleiding van FC Groningen.

Jeltema starend met Nijland op achtergrond

Laatste nieuws