'Pendelbussen alternatief voor reisbeperkingen bij thuisduel met Vitesse'

14 november 2017 / vandaag

In de 656ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen kijkt algemeen directeur Hans Nijland vooral vooruit naar de hervatting van de Eredivisie, waarbij FC Groningen zondagmiddag in het eigen Noordlease Stadion aantreedt tegen Vitesse, en benoemt hij diverse activiteiten waaronder de handtekeningenmiddag van de FC Groningen Junior Club.

“Na een interlandperiode wacht ons komend weekeinde de hervatting van de Eredivisie. Voor ons staat er om 14.30 uur een thuiswedstrijd tegen Vitesse op het programma. Het competitieduel is een weerzien met de voormalige FC-spelers Arnold Kruiswijk, Tim Matavz en Bryan Linssen. Kaarten voor deze wedstrijd in het Noordlease Stadion zijn onder meer eenvoudig en zonder beperkingen online aan te schaffen via deze website.”
 
Reisbeperkingen
“Bezoekers aan de wedstrijd tegen Vitesse dienen zondag rekening te houden met beperkingen op weg naar en van het Noordlease Stadion. Om te beginnen is de Verlengde Lodewijkstraat gestremd direct na de kruising Esperantostraat/spoorwegovergang in verband met werkzaamheden. Er is vanaf die kant geen bus- en autoverkeer mogelijk richting het Noordlease Stadion. Verkeersregelaars zullen ter plekke fietsers en voetgangers geleiden via het tunneltje ter hoogte van de Meeuwerderweg.”
 
“Bewoners van de wijk De Linie kunnen met de auto alleen van en naar hun wijk rijden via de Boumaboulevard, hetgeen tot extra verkeersdrukte bij het stadion zal leiden. Als u voornemens bent met de auto naar het stadion te rijden, adviseren wij u om vroeger dan gebruikelijk te komen in verband met de verkeersbeperkingen. In alle gevallen dient u rekening te houden met extra reistijd.”
 
Geen treinverkeer
“Het openbaar vervoer levert komend weekeinde helaas ook beperkingen op. Wegens werkzaamheden aan het spoor rijden er komend weekeinde namelijk geen treinen op de trajecten Hoogeveen-Groningen en Groningen-Veendam/Weener. De NS en Arriva zetten bussen in. De NS-bussen stoppen echter niet bij station Europapark. Met Arriva-bussen kun je wel naar Groningen Europapark reizen. Vanwege de werkzaamheden aan het spoor rijdt Qliner 309 Groningen - Assen twee keer per uur.”
 
“Een goed alternatief zondag is het gebruik maken van de pendelbussen. Kom je met de auto uit de richting Assen/Haren, dan zijn de pendelbussen bij P+R Haren langs de A28 een goede optie. Ook bij P+R Hoogkerk is een pendelbussendienst. In alle gevallen dienen reizigers rekening te houden met een extra reistijd van 15 tot 45 minuten. Check voor vertrek alle actuele reisinformatie op www.groningenbereikbaar.nl.”
 
Fan-onderzoek
“Deze week start het jaarlijkse Fan-onderzoek weer. Het onderzoek wordt uitgevoerd door KNVB Expertise/Blaauw Research in opdracht van FC Groningen. Supporters kunnen gevraagd worden deel te nemen aan het Fan-onderzoek en wij stimuleren de medewerking hieraan. Wij kunnen met de uitkomsten van de Fan-onderzoeken namelijk nog beter inspelen op de wensen van ons publiek.”
 
“Dit jaar zijn er meerdere meetmomenten. Namelijk van 14 tot en met 26 november, van 12 tot en met 24 december en van 23 januari tot en met 4 februari. Overigens worden supporters maximaal één keer per seizoen gevraagd mee te doen aan het Fan-onderzoek.”
 
Handtekeningenmiddag
“Ook dit jaar organiseert de FC Groningen Junior Club exclusief voor al haar leden weer een handtekeningenmiddag. Die wordt morgenmiddag (woensdag – red.) van 14.30 uur tot 16.00 uur gehouden in het Noordlease Stadion. In diverse groepen gaan de leden van de Junior Club en de Green White Bengels in het stadion op zoek naar de spelers van de eerste selectie. Daarbij kunnen de kinderen foto’s maken en een shirt of ander attribuut laten signeren door de spelers. Aanmelden voor de handtekeningenmiddag kan nog via deze link www.fcgroningen.nl/junior-club/activiteiten.”
 
Opleiding
“Deze week is er in de opleiding volop aandacht over het delen van onze visie met diverse betrokkenen, zoals morgen (woensdag – red.) met de coaches van de locaties van onze Regionale Voetbalscholen. Tevens zullen de ouders van onze jongste teams geïnformeerd worden over de fysieke ontwikkeling en groei van kinderen en hoe wij hiermee in de programma’s van de opleiding rekening houden.”
 
“Daarnaast krijgen de ouders van FC Groningen onder-13 een workshop over ‘topsport-leefstijl’ en wordt zondag rondom de thuiswedstrijd tegen Vitesse een groep sportkunde-studenten ontvangen om uitleg te krijgen over onze opleiding en de wijze waarop wij de belasting van onze spelers monitoren. Het ontwikkelen en delen van onze clubvisie is voor onze mensen uit de opleiding dagelijkse kost.”
 
“Tot volgende week!”

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws