string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Pedersen: ‘Over mijn volgende tweet moet ik nog nadenken’.

Zaterdag 18 september 2010 om 22:05

FC Groningen mag zich na de winst op Excelsior minimaal een achttien uur koploper noemen in de Eredivisie. Uiteraard zijn niet alleen de fans daar zeer content mee, ook de spelers zijn blij met dat ze de goede competitiestart kunnen doorzetten.

“Ik ben zeer blij met onze start en het is mooi dat we nu bovenaan staan, maar het doel blijft Europees voetbal,” zegt Dusan Tadic. De linksbuiten speelde ondanks een ontstoken teen bijna de gehele wedstrijd. “Het gaat veel beter met de teen. Donderdag voelde het echt heel slecht, maar gelukkig kon ik spelen. Ik heb er tijdens de wedstrijd geen last van gehad.”
Druk
Het aandeel van Tadic bij het openingsdoelpunt van Nicklas Pedersen was groot. “Nicklas zette de aanval zelf op en gaf mij een prima pass. Ik kon de bal goed voorzetten op Enevoldsen en uiteindelijk ging de bal er via Nicklas in. Na de eerste goal ging de druk van de ploeg en gingen we gemakkelijker voetballen.”
Nicklas Pedersen speelde, zeker in de tweede helft, een goede wedstrijd. Met een doelpunt en een assist was de Deen erg belangrijk tegen Excelsior. “Ik deed wat ik vorige week naliet, scoren,” aldus de topscorer van FC Groningen met drie doelpunten.
Boos
“Ik was tegen FC Utrecht erg boos op mezelf na het missen van die grote kans, maar door dit doelpunt kan ik vorige week vergeten.” Over de tweede helft was hij dan ook meer dan tevreden. “Het was de beste helft van dit seizoen. We moeten veel geduld hebben om een doelpunt te maken en daarom lijkt het soms wat langzaam te gaan, maar ik vond dat we erg goed speelden.”
Meer overzicht
Pedersen staat te boek als een technische en slimme speler. De samenwerking met zijn collega’s gaat steeds beter getuige de prachtige assist waaruit Tim Matavz de 2-0 maakt. “Dat is voor een deel training, maar het heeft natuurlijk ook te maken met de uitstekende kwaliteiten van Tim Matavz. Het voel met lekker achter hem en het gaat erg goed als aanvallende middenvelder. Vanaf deze positie heb ik meer overzicht en kan ik het spel beter zien. Dat het vanavond zo goed ging, kwam ook door het werk van Hiariej en Sparv achter mij.” 
Twitter
Nicklas Pedersen is één van de spelers die actief is op Twitter, een sociaal netwerk op internet. Afgelopen vrijdag plaatste de Deen de volgende zogenaamde Tweet. ‘Feeling good about the game tomorrow…3 points and a goal would make it a perfect day for me :)’ 
“En dat klopt,” zegt de spits. “Ik was blij met het doelpunt, maar zeker ook met de assist. Dat kon je wel zien na mijn reactie. De mensen willen echter graag goals zien en dus is het een perfecte dag voor mij.” Vraag is wat de volgende tweet wordt van Pedersen? Na een lange stilte, moet hij het antwoord schuldig blijven. “Daar ga ik straks eens over nadenken, wacht maar af.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’