string(9) "claudebot"

Pedersen nog niet bij de selectie.

Vrijdag 16 januari 2009 om 15:25

De nieuwe aanwinst Nicklas Pedersen zit komende zondag nog niet bij de selectie. Hij is nog niet fit genoeg. Sepp De Roover en Brian van Loo zijn net niet op tijd hersteld van hun blessures en ontbreken eveneens. Jeroen Veldmate (geblesseerd) en Martijn Meerdink (Beloften) zijn ook niet van de partij.

Bij zijn komst, één dag voor de aanvang van het trainingskamp in Spanje, was al bekend dat Pedersen een conditionele achterstand had. Op het einde van de Deense competitie had hij al wat lichamelijke klachten en de Deense competitie begon al op 8 december met een winterstop, dus miste hij ook wedstrijdritme. Ron Jans: “Hij ligt conditioneel dus wat achter op de groep en wij willen geen enkel risico met hem nemen. Hij heeft niet alles met de groep meegedaan in de afgelopen twee weken, omdat hij ook wat kleine klachten had. Hij heeft nog een paar weken nodig om helemaal op krachten te komen.”

“Hij staat viereneenhalf jaar onder contract en ik beloof dat hij in die periode in ieder geval wel een keer in de basis zal staan,” grapte de coach. “Sepp De Roover leek prima op koers te liggen, maar moest zich donderdag afmelden met liesklachten. Brian van Loo heeft op de laatste dag van het trainingskamp een enkelkwetsuur opgelopen. Daarom zit Gijs Koopmans op de bank in Rotterdam.”

Over Rotterdam gesproken, daar is Sparta aanstaande zondag is de eerste tegenstander in de tweede seizoenshelft. “Dat wij de thuiswedstrijd tegen hen redelijk gemakkelijk hebben gewonnen, zegt mij nu niets meer. Sparta haalt net als FC Groningen in thuiswedstrijden betere resultaten. Destijds waren wij in een uitstekende vorm en Sparta nog wat zoekende. Inmiddels draait Sparta in eigen huis zeker goed, met vaak hoge uitslagen” Sparta won zes van de afgelopen zeven ontmoetingen op het eigen Kasteel.

Op het middenveld heeft Ron Jans weer volop keuze nu diverse spelers terug zijn van blessures. “Koen van de Laak, Evgeniy Levchenko en Petter Andersson zijn weer volledig hersteld van hun blessures. En Goran Lovre en Oluwafemi Ajilore liepen in december wel wat op hun tandvlees. Nu zijn ze weer helemaal fit. De middenlinie is zwaar bezet. Er is voor elke plek behoorlijke concurrentie.”

“We hebben twee uitstekende trainingsweken achter de rug. Wij staan nu zevende met drie punten achterstand op de nummer 5 en moeten de play-offs halen. Maar we hopen natuurlijk direct via de competitie plaatsing af te dwingen. En dat is niet onmogelijk. Als de selectie fit blijft, kunnen we zeker minimaal even goed presteren als in de eerste seizoenshelft. En ik denk zelfs dat er nog meer in zit nu alle nieuwe spelers ook gewend zijn.”

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’