string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Pedersen en Matavz trainen weer mee.

Vrijdag 18 februari 2011 om 14:20

Nicklas Pedersen en Tim Matavz hebben vandaag weer met de groep getraind. Trainer Pieter Huistra hoopt morgen in Euroborg te kunnen beschikken over de beide spitsen. Er zijn drie blessuregevallen in de aanloop naar het uitverkochte duel met Roda JC.

Na het gelijkspel van vorige week tegen De Graafschap speelt FC Groningen tegen een tegenstander met een vergelijkbare speelwijze als de Doetinchemmers. “Al geeft Roda JC wel een andere invulling aan het systeem,” aldus Pieter Huistra. “Zij hebben ook wat meer routine, jongens die langer meelopen in de Eredivisie. En zoeken de opnieuw en het positiespel over de grond.”

Volledige groep
“Het betekent voor ons dat we goed georganiseerd moeten staan. Voetballend van onze eigen kracht uitgaan en bepalen op welke manier we druk gaan zetten op de tegenstander. Onze aanvoerder Andreas Granqvist keert terug. We hebben de afgelopen week een volle trainingsweek kunnen maken met de vrijwel volledige groep en een aantal spelers uit de Beloften.”
De trainer kan niet beschikken over Koen van de Laak (knie), Jorrit Kunst (knie), Gonzalo Garcia (bovenbeen). Twijfels zijn er over Nicklas Pedersen (lies) en Tim Matavz (lies). Daarom staat topscorer Norair Mamedov van de Beloften standby voor zaterdagavond. “Pedersen en Matavz hebben kleine vervelende spierblessures en dat is lastig als je scherp en explosief moet spelen. Bovendien moeten we na morgen nog tien wedstrijden spelen en willen we geen onverantwoorde risico’s nemen.”

Eigen spel
Trainer Harm van Veldhoven van Roda JC: “FC Groningen doet het in eigen stadion heel goed. We zullen ons eigen spel moeten blijven spelen. Uiteraard moet je je iets aanpassen, maar uiteindelijk moeten we het via ons eigen spel omzetten in ons voordeel. Het is een interessant treffen omdat beide ploegen nog dicht bij elkaar staan. Doordat het dichter bij het einde komt, wordt het spannender. Ik zie dit dan ook als een sleutelmoment in de competitie.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’