string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Pedersen: “De bal wilde er gewoon niet in!”.

Maandag 19 oktober 2009 om 09:55

Ondanks een aantal goede kansen voor FC Groningen eindigde de wedstrijd tegen FC Utrecht in 0-0. Een punt was in de ogen van veel FC’ers dan ook niet genoeg. Morten Nordstrand, debutant in Euroborg, had het verschil kunnen maken, maar zag tot tweemaal toe de bal niet in het net verdwijnen.

“Uiteindelijk is een 0-0 dan een beetje teleurstellend,” aldus de Deense aanvaller. “Bij de eerste kans werd ik verrast. De tweede raakte ik niet goed.” En zo bleef het debuut van Nordstrand in Euroborg wat vlakjes. “Dat ik mijn thuisdebuut heb gemaakt, geeft me een goed gevoel, maar ik had wel willen scoren.”

Te snel
Nordstrand kwam aan het begin van de tweede helft in het veld. Zijn maatje voorin, Nicklas Pedersen, kon de steun van zijn landgenoot goed gebruiken. “In de eerste helft kreeg ik de bal te snel,” zegt Pedersen. “Ik stond telkens alleen en kon, met de verdedigers om mij heen, niet veel met het balbezit doen. In de tweede helft werd dat beter. Met Morten had ik een tweede spits dicht bij me en voetbalden we ook beter voorin.”

Pedersen baalde dan ook behoorlijk dat het overwicht in de tweede helft niet kon worden uitgedrukt in doelpunten. “De bal wilde er gewoon niet in. Dat heeft ook voor een groot gedeelte met geluk te maken. Volgende week vallen ze misschien wel.” De spits kreeg zelf nog een klein kansje. “Een moeilijke bal van de linkerkant die ik met de buitenkant kon verlengen.”

Hiariej
Verdediger Tom Hiariej maakte zijn eerste minuten van dit seizoen in het team van trainer Ron Jans. De jongeling hoorde afgelopen vrijdag dat hij zou spelen. “De trainer vertelde dat ik zou starten. Dat was een tijdje geleden en geeft natuurlijk een goed gevoel. Ik had er wel een beetje op gehoopt en moet nu mijn kans proberen te pakken. In de tweede helft ging het vrij goed alleen scoren we niet. Ik denk dat we op het spel verder kunnen bouwen.”

Het seizoensdebuut  liet direct zijn sporen na bij de verdediger. Met een gezicht onder het bloed stapte de back het veld af. Hiariej kreeg een tik tijdens een duel in de eerste helft. “Volgens mij gebeurde het rond de 25e minuut. Ik heb nu nog steeds een beetje hoofdpijn.  Maar na twee aspirines  het ging gelukkig nog wel. Ik heb zelf nog niet gezien hoe ik eruit zie, maar het bloedde behoorlijk op het veld. Ik zal straks eens kijken. Een zak ijs erop en dan zien we wel verder.”
Wedstrijdactiviteiten

Zoals elke wedstrijd zijn er leden van de Junior Club en Green White Bengels uitgenodigd om mee te doen aan de wedstrijd activiteiten.
Aan de line-up deden de volgende kinderen mee: Cedric Schuiling, Danny Woortman, Joey Mallat, Kevin Schomaker, Marijn Jonkman, Marko Woortman, Michiel van Huizen, Remco Zwama, Robert Potze, Sven Loer en Youri Dekker.
Aan de referee-escort deden de volgende leden mee: Marc Smith, Rutger Tepper en Teun Ruben Tammens.
Natuurlijk werd er ook gestreden om een plek in de kwartfinales van de Shoot-out competitie. Geert Veenema, Wouter Merema, Jeroen Hummel, Marc Bovenhuis en Brian Weersing. Wouter Merema en Jeroen Hummel wisten zich te kwalificeren voor de kwart finale later in het seizoen door ieder 1 penalty en de shoot-out te benutten.
Leuk dat jullie allemaal meededen!
Heb jij meegedaan aan de wedstrijdactiviteiten? Actafotografie heeft hier foto’s van gemaakt. Klik hier om je foto’s te bestellen.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’