string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Payne onderuit in kwartfinale op WK onder-20 in Nieuw-Zeeland.

Zondag 14 juni 2015 om 14:49

Verenigde Staten onder-20 is uitgeschakeld op het WK in Nieuw-Zeeland. In de kwartfinales was Servië onder-20 na het nemen van strafschoppen met 6-5 te sterk.

Desevio Payne stond in de basis van zijn ploeg en speelde de volle 120 minuten in een zinderende kwartfinale, die eindigde in 0-0. In de strafschopserie was Payne de nemer van de tweede strafschop in de serie en trefzeker, maar waren vier teamgenoten die faalden vanaf elf meter.
Twee reddingen van doelman Steffen hielden de ploeg van bondscoach Tab Ramos nog in de race, maar uiteindelijk werd het 6-5 voor de Serviërs. Daarmee zit het toernooi is na vijf wedstrijden op voor de Amerikanen. Payne speelde drie van de vijf wedstrijden en kwam tot 300 speelminuten en goede kritieken.
Debuut
William Ekong maakte zaterdag 13 juni zijn debuut voor Nigeria tegen Tsjaad in de voorrondes van de African Cup of Nations 2017. Ekong speelde 90 minuten als centrale verdediger in de ploeg van de ‘Super Eagles’ die door twee treffers in de tweede helft met 2-0 won. Het was de eerste wedstrijd in de kwalificatiereeks.
Olympische Spelen
Simon Tibbling is de laatste FC’er die nog een zomerprogramma heeft. De middenvelder begint aanstaande donderdag aan het EK onder-21 in Tsjechië en het daar zal opnemen tegen Italië en daarna nog tegen Engeland (zondag 21 juni) en Portugal (woensdag 24 juni).
In Tsjechië staan behalve de Europese titel ook diverse tickets voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro op het spel. In de interlandperiode van oktober 2015 neemt ook USA onder-23 deel aan een Olympisch kwalificatietoernooi in eigen land. Daar strijden acht ploegen om twee tickets.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard