string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Payne met USA onder-20 naar het WK.

Vrijdag 08 mei 2015 om 15:03

Voor veel spelers staan er nog twee officiële wedstrijden met FC Groningen of twee met Jong FC Groningen/Cambuur op de rol, aangezien de FC geen play-offs speelt. Voor een aantal andere spelers staat er nog wel een fantastisch toetje op het programma, zoals voor Desevio Payne die de Verenigde Staten zal vertegenwoordigen op het WK onder-20.

“Of het verrassend is? Ik had erop gehoopt dat ik erbij zou zitten,” zegt Payne over zijn uitverkiezing. “Ik heb eerder dit jaar een goed trainingskamp gehad in Engeland met de ploeg en heb daar goede geluiden gehoord van de coaches. We gaan aankomende maandag al weg. Dat is snel, maar ik ben niet zenuwachtig of zoiets. Ik kijk ernaar uit en het is een mooie kans om de wereld te zien.”
Opgemerkt
Payne kwam op de radar bij de Amerikanen toen hij dit seizoen zijn debuut maakte in de Eredivisie tegen sc Heerenveen en daarna ook tegen ADO Den Haag speelde. “Toen hebben ze me echt opgemerkt en ik denk dat het zeker heeft meegespeeld waardoor ik nu ben geselecteerd. Die wedstrijden konden ze natuurlijk beter volgen dan de wedstrijden bij Jong Groningen.”
De verdediger is in Amerika geboren, maar groeide op in Nederland. Van zijn Amerikaanse vader en Nederlandse moeder heeft hij zowel de Amerikaanse als Europese mentaliteit meegekregen. “Het is daar altijd volle bak gaan,” vertelt Payne over de mentaliteit van zijn ploeggenoten. “Als er kan worden geschoten, wordt er geschoten. Ik merk wel dat ik hier mijn voetbalopleiding heb gehad en hoop voetballend daarom iets te kunnen toevoegen.”
Niet te klagen
USA treft in de eerste ronde thuisland Nieuw-Zeeland, Oekraïne en Myanmar. Geen typische voetballanden, maar gemakkelijk zal de poule ook niet zijn. “Een journalist vertelde me dat iedereen van iedereen kan winnen en ik heb eerlijk gezegd nog geen idee wat we moeten verwachten. Toch denk ik dat de knock-outfase mogelijk moet zijn en wat er daarna komt, zien we dan wel.”
Met de bekerwinst van vorige week, zijn debuut in het eerste van FC Groningen en een mooi toetje in de vorm van een WK mag Payne spreken van een mooi seizoen. De glimlach van oor tot oor verraadt veel.  “Je hebt gelijk, ik mag zeker niet klagen en heb er heel veel zin in.”
Andere internationals
Naast Payne zal nog een handvol spelers van FC Groningen interlands spelen. Erwin van de Looi daarover: “Desevio is hier zaterdag voor het laatst. Eerst vliegt hij naar California en dan via Australië naar Nieuw-Zeeland. Goed voor de ‘airmiles’ en een goede beloning voor hem. Hij heeft een mooie ontwikkeling doorgemaakt, zijn debuut gemaakt en heeft een prachtig eerste jaar in de senioren.”
Daarnaast zijn er nog diverse spelers met een ‘toetje’. “Simon Tibbling gaat waarschijnlijk naar het EK met Jong Zweden en mogelijk Dino Islamovic ook. Hans Hateboer en Mimoun Mahi zitten in de voorselectie van Jong Oranje. Albert Rusnak is in beeld voor Slowakije of Jong Slowakije. Juninho Bacuna komt nog in aanmerking voor Oranje onder-19, dat in juli op het EK staat. Stuk voor stuk prachtige uitdagingen en mooie interlands. Onze eerste training van 2015/2016 is op zondag 28 juni, traditioneel in Haren.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’