string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Payne met USA onder-20 naar achtste finales.

Dinsdag 02 juni 2015 om 10:54

Desevio Payne heeft zich met USA onder-20 op het WK in Nieuw-Zeeland geplaatst voor de knock-outfase. Dinsdag werd in Auckland met 4-0 gewonnen van het gastland en daarmee is de ploeg van bondscoach Tab Ramos voor het eerst sinds 2007 verzekerd van een plek bij de beste zestien van de wereld.

In de tweede groepswedstrijd startte Payne in de basis en speelde de volle negentig minuten. Zijn ploeg had weinig moeite met de ‘Kiwi’s’ en won met liefst 4-0. Twee van de treffers werden gemaakt door Utrecht-speler Rubio Rubin. Na de eerder zege op Myanmar heeft USA nu zes punten uit twee wedstrijden en is een plek bij de laatste-16 verzekerd.
De laatste groepswedstrijd wordt vrijdag 5 juni gespeeld tegen Oekraïne, dat vier punten heeft. Een gelijkspel tegen deze ploeg volstaat om als groepswinnaar door te gaan naar de knock-outfase, die woensdag 10 juni van start zal gaan. Rechtsback Desevio Payne ontving in de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland wel een gele kaart en staat daardoor ‘op scherp’ voor die achtste finales.

Internationals
Hans Hateboer verblijft dezer dagen in het Franse Toulon, waar hij met Jong Oranje deelneemt aan een sterk bezet jeugdtoernooi. Afgelopen zondag opende Hateboer de score in de met 5-1 gewonnen wedstrijd tegen Jong Qatar. Door de zege houdt de ploeg van bondscoach Remy Reijnierse een kans op het bereiken van een plek op het podium. Donderdag treedt de ploeg in de laatste groepswedstrijd aan tegen het gastland.
Tjaronn Chery hoort een dezer dagen of bondscoach Guus Hiddink hem meeneemt in de selectie van Oranje voor de wedstrijd tegen de Verenigde Staten van aanstaande vrijdag in de Amsterdam ArenA. Voor die wedstrijd zullen nog drie van de huidige 26 spelers moeten afvallen. Simon Tibbling verwacht een dezer dagen een bevestiging van zijn definitieve selectie voor het EK onder-21 met Jong Zweden, waar behalve de Europese titel ook tickets voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro te verdienen zijn.
Afzegging
Juninho Bacuna heeft zich afgemeld voor het EK onder-19 in Griekenland. Afgelopen vrijdag behoorde hij tot een groep van 32 spelers in de voorlopige selectie voor dit eindtoernooi, dat van 6 tot en met 20 juli wordt gespeeld.
Albert Rusnak ontving van de Slowaakse bond een uitnodiging voor de oefenwedstrijd Jong Polen – Jong Slowakije die donderdag 11 juni om 17.00 uur zal worden gespeeld. William Ekong werd onlangs voor het eerst opgeroepen door Nigeria en maakt deel uit van de selectie die zaterdag 13 juni een thuiswedstrijd speelt tegen Tsjaad in de voorrondes voor de African Cup of Nations van 2017.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’