Payne met USA in kwartfinale WK in Nieuw-Zeeland.

Woensdag 10 juni 2015 om 12:15

Desevio Payne heeft zich met USA onder-20 op het WK in Nieuw-Zeeland geplaatst voor de kwartfinales. Vanochtend (woensdag – red.) werd Colombia in de achtste finales met 1-0 verslagen. Payne speelde als rechtsback de volledige negentig minuten.

De ruststand tussen USA en Colombia aan de andere kant van de wereld was 0-0. Na een uur spelen kwamen de Amerikanen op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Rubin. Tien minuten voor tijd leek het duel alsnog te kantelen, toen de Amerikaan Acosta zijn tweede gele kaart kreeg en Colombia een strafschop. Keeper Steffen keerde echter de Colombiaanse inzet van elf meter.
Goed optreden
In het restant van de wedstrijd trokken de tien Amerikanen, met een goed optreden van Payne, de voorsprong over de streep en bereikte de verdediger van FC Groningen met zijn team de kwartfinales van het WK onder-20 in Nieuw-Zeeland. Daarin wacht de ploeg van bondscoach Tab Ramos zondag Servië bij de beste acht.