string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Payne: ‘Het was echt een hype in Amerika’.

Vrijdag 26 juni 2015 om 16:06

Verdediger Desevio Payne tekende eerder vanmiddag zijn eerste profcontract. De afgelopen maand beleefde hij een geweldig, leerzaam avontuur aan de andere kant van de wereld. Hij kwam met USA onder-20 tot de kwartfinales op het WK in Nieuw-Zeeland.

Vlak nadat voor FC Groningen het reguliere seizoen erop zat, half mei, reisde Desevio Payne af naar zijn vaderland om zich voor te bereiden op het WK onder-20. Eerder dit jaar speelde hij voor het eerst voor Team USA tijdens een stage in Engeland. “Ik heb inderdaad wat verre reizen gemaakt in de afgelopen periode. Eerst vier trainingsdagen in Amerika, toen door naar Sydney in Australië waar weer enkele spelers aansloten en uiteindelijk op het laatste trainingskamp in Nieuw-Zeeland. Toen was de hele WK-selectie voor het eerst compleet.”
Geluk
Coach Tab Ramos had naast Payne de beschikking over Rubio Rubin van FC Utrecht, twee spelers uit de Duitse competitie, twee uit Engeland en één uit Argentinië en Mexico. De meerderheid van de ploeg is in Amerika actief. “We begonnen de poulefase wat moeizaam, tegen Myanmar dat in een 5-4-1 formatie speelde, heel verdedigend. Zij kwamen ook nog op voorsprong met wat geluk, maar uiteindelijk wonnen we hem met 2-1.”
In de tweede wedstrijd kwam Payne voor het eerst in actie. “Een geweldige entourage tegen het thuisland in een vol stadion. Het was een goede wedstrijd en we wonnen met 4-0. Vanwege de gele kaart die ik had ontvangen, kwam ik in de derde groepswedstrijd niet in actie. We verloren daarin van Oekraïne, maar waren al verzekerd van een plek bij de laatste-16.”
Mentaliteit
In de achtste finales speelde Amerika tegen Colombia, dat een aardige supportersschare mee had genomen naar Nieuw-Zeeland. “De entourage weer geweldig. De sfeer was mooi met da vele publiek. We kwamen 1-0 voor, maar kregen een rode kaart. Toen was het vooral veel tegenhouden. Maar in die wedstrijd merkte je de Amerikaanse mentaliteit. Hard werken, goede coaching en samen hebben we de wedstrijd over de streep getrokken.”
In de kwartfinales was de uiteindelijke winnaar, Servië onder-20 de tegenstander. “Inmiddels merkte ik wel aan de social media dat er een behoorlijke hype was in Amerika. We werden gevolgd en stonden in de belangstelling. Helaas verloren we na verlenging en strafschoppen. Mijn eigen strafschop ging er lekker in, maar we hebben het niet afgemaakt. Onze keeper hield drie ballen tegen. Drie keer kregen we de kans het af te maken, maar dat is ons niet gelukt.”
Geweldig
Amper twee weken na de uitschakeling beseft Payne dat het een enorm bijzondere ervaring was. “Dit zijn dingen die je niet vaak meemaakt. Bondscoach Jürgen Klinsmann sprak ons nog toe via Skype. Echt geweldig om mee te maken. Ik las op Twitter dat er nu al gesproken wordt over de kwalificatie voor de Olympische Spelen voor USA onder-23, maar ik focus me vanaf nu volledig weer op FC Groningen. Dan hoor ik vanzelf wel of ik in aanmerking kom voor een kwalificatietoernooi.”
Payne sluit maandag 6 juli aan in de voorbereiding op Sportpark De Koepel in Haren. Hij krijgt nog een weekje extra vrijaf vanwege zijn drukke programma van de afgelopen weken. Vrijdagmiddag tekende Payne een contract voor de komende twee seizoenen, met daarin een optie voor een derde seizoen.

Gerelateerd nieuws.

16 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard