string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Payne: ‘Gebeld door de bondscoach’ (update internationals).

Zondag 22 maart 2015 om 10:15

Desevio Payne werd afgelopen week voor het eerst in zijn carrière opgeroepen voor het nationale elftal van de Verenigde Staten onder 20. De verdediger, die vanwege zijn Amerikaanse vader ook over een Amerikaans paspoort beschikt, meldt zich maandag in het Engelse Londen bij het nationaal team.

Amerika onder 20 speelt in de Engelse hoofdstad een tweetal oefenwedstrijden. Het team heeft zich geplaatst voor het WK onder 20 deze zomer in Nieuw Zeeland. Het is de eerste keer dat Payne is opgeroepen.
 
Payne maakte onlangs zijn debuut in het eerste van FC Groningen tijdens de uitwedstrijd in en tegen Heerenveen. “Er waren al een paar journalisten die me hier hadden ontdekt en ik werd afgelopen week door de bondscoach gebeld,” vertelt de jonge back.
“Ik vlieg maandag naar Londen en daar spelen we onder andere een oefenwedstrijd tegen Tottenham Hotspur onder-21 (vrijdag 27 maart – red) en Engeland onder-20 (zondag 29 maart). Natuurlijk zei ik direct ja op de uitnodiging. Ik heb ook niet hoeven twijfelen want ik kreeg geen uitnodiging voor een Oranje-team. Ik ga wel kijken wat er op mij afkomt, hoe het daar is. Op dit moment weet ik nog helemaal niks van het team.”
Internationals
In de komende interlandperiode zullen nog vier internationals van FC Groningen voor hun land uitkomen. Van de B-kern betreft het Juninho Bacuna (Oranje onder-18) en Hristijan Denkovski (Jong Macedonië). Van de eerste selectie zijn  Dino Islamovic en Simon Tibbling opgeroepen. Hans Hateboer en Mimoun Mahi staan standby bij Jong Oranje.
Albert Rusnak zou met Slowakije onder-21 oefenwedstrijden spelen tegen Noorwegen en Oekraïne, maar is door een liesblessure niet afgereisd naar zijn vaderland. Dino Islamovic werd uitgenodigd voor Jong Zweden en speelt 27 maart tegen Rusland en vier dagen later tegen Noorwegen. Simon Tibbling kreeg eveneens een invitatie voor Jong Zweden en speelt op dezelfde dagen tegen respectievelijk Servië en Rusland.
Hristijan Denkovski speelt op 30 maart met Jong Macedonië tegen Jong Slovenië. Juninho Bacuna tenslotte speelt op donderdag 26 maart met Oranje onder-18 tegen de leeftijdsgenoten van Noord-Ierland. Drie dagen later wordt er gespeeld tegen België onder-18. Keziah Veendorp en Erwin Heidekamp van FC Groningen A1 staan op de standby-lijst voor deze beide interlands.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’