string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Payne: ‘Een eer om voor het nationale team te spelen’.

Woensdag 01 april 2015 om 11:39

Afgelopen weekend speelde Desevio Payne voor het eerst een officiële interland met Team USA under-20. In Plymouth was Engeland de tegenstander. Op vrijdag maakte de 19-jarige verdediger van FC Groningen in Londen al zijn officieuze debuut tegen Tottenham Hotspur under-21.

Hoewel beide oefenduels op Engelse bodem met 2-1 verloren gingen voor Team USA, kijkt Payne – eenmaal terug in Euroborg – met veel trots en genoegen terug op zijn avontuur met de Amerikaanse ploeg. In Londen maakte de verdediger, die na de winterstop debuteerde in het eerste elftal van FC Groningen, voor het eerst zijn opwachting in de ploeg van bondscoach Tab Ramos.
Achter gesloten deuren
“Vrijdag was er een oefenwedstrijd tegen Tottenham Hotspur achter gesloten deuren. In de eerste helft speelden we tegen een ploeg met een aantal spelers uit de eerste selectie van de Spurs en na de pauze was het de onder-21 ploeg. Ik begon als rechtsback en kwam in de eerste helft door een blessure van een teamgenoot centraal te staan. Na de pauze wilde de coach me graag op linksback zien. Die wedstrijd op drie verschillende posities verliep prima”, blikt Payne terug op zijn debuut voor de Stars and Stripes.
Vol
Op zondag was het affiche met Engeland een interland met alles erop en eraan, zo vertelt Payne. “In het stadion in Plymouth zaten de tribunes vol met 11.000 Engelsen en vooraf werden de volksliederen gespeeld. Het is echt een eer om voor mijn land te mogen spelen, achter de vlag te staan en de volksliederen te horen. Het was geweldig. We verloren met 2-1 en ik speelde tachtig minuten als linker centrale verdediger. Ik heb er een goed gevoel aan overgehouden.”
Het hele trainingskamp in Engeland heeft Payne zonder verwachtingen op zich laten afkomen. “Het was een prachtige ervaring en ik zie wel hoe het nu verder gaat. Binnenkort moet de ‘long list’ van 35 namen voor het WK onder-20 bekend worden gemaakt aan de FIFA. De bondscoach vertelde dat hij tevreden was en ik hoop dat ik daarbij zit.”
WK
Half mei moet vervolgens de definitieve selectie worden gemaakt van zo’n 22 spelers. Die zullen van 30 mei tot 20 juni in Nieuw-Zeeland deelnemen aan het WK. De Verenigde Staten spelen daar in Groep A met Myanmar, gastland Nieuw-Zeeland en Oekraïne als tegenstanders. De nummer 1 en 2 en de vier beste nummers 3 plaatsen zich voor de achtste finales van het eindtoernooi aan de andere kant van de wereld.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard