Paul de Rook nieuw RvC-lid van FC Groningen

9 september 2021

Paul de Rook is benoemd als lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van FC Groningen. De 34-jarige directeur organisatie- en onderwijsontwikkeling bij het Noorderpoort en voormalig wethouder in de stad Groningen neemt de plaats in van vertrekkend commissaris Jouke Haringsma, die sinds 2015 onderdeel uitmaakte van de RvC van FC Groningen en wiens huidige termijn van drie jaar is verstreken.

Voorzitter Erik Mulder van de Raad van Commissarissen van FC Groningen zegt over de benoeming van Paul de Rook als RvC-lid bij de Trots van het Noorden: “Wij zijn content dat Paul is toegevoegd aan ons team van commissarissen. Naast zijn kwaliteiten als bestuurder, is de relatie met de stad natuurlijk duidelijk aantoonbaar. Paul heeft zijn sporen als bestuurder meer dan verdiend. De combinatie van zijn kennis over gemeentelijke zaken en nu zijn functie in het onderwijs is een combinatie die heel goed aansluit bij de ontwikkelingen bij de club. Wij hebben er dan ook alle vertrouwen in dat hij een toegevoegde waarde zal hebben binnen de RvC van FC Groningen.”

PauldeRook003

Paul de Rook zegt over zijn benoeming: “Het is een eer dat ik ben voorgedragen. Als wethouder heb ik jarenlang een relatie met de club gehad en ik ben ook altijd supporter geweest van de FC. Het is mooi dat ik nu in deze rol bij de club betrokken raak. Als je een dergelijke positie mag bekleden, dan mag je daar oprecht trots op zijn en dat ben ik dan ook. De FC is voor Groningen zoveel meer dan alleen een voetbalclub en de club heeft zowel op als buiten het veld een mooie toekomst voor zich. Ik was als bestuurder gewend om in het Stadhuis te zijn. Ik wil opnieuw graag naar de Grote Markt, maar dan samen met iedereen rond de club om daar sportieve successen te gaan vieren. Ik ben dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen. Dat vertrouwen wil ik de komende jaren graag gaan waarmaken en bijdragen aan de verdere groei van de club.”

Laatste nieuws