Passen en meten voor staf FC Groningen

17 september 2021

In aanloop naar de uitwedstrijd tegen Willem II is het passen en meten voor de technische staf van FC Groningen. Hoofdtrainer Danny Buijs mist door blessures, ziekte en een schorsing een handvol spelers én bovendien zijn niet alle resterende spelers voor de volle negentig minuten inzetbaar. “Niettemin hebben wij er alle vertrouwen in dat we een resultaat kunnen halen in Tilburg,” zegt Buijs in de voorbeschouwing op het Eredivisieduel van zaterdagavond in het Koning Willem II Stadion. De aftrap in Tilburg is om 18.45 uur.

Buijs Duimpje

FC Groningen kan tegen Willem II in ieder geval niet beschikken over de geblesseerden Radinio Balker en Wessel Dammers – voor wie het duel in Tilburg net te vroeg komt –, de zieke Marin Sverko en de geschorste Mike te Wierik. Bovendien zijn er nog enkele twijfelgevallen. Daarentegen keert Jørgen Strand Larsen terug in de wedstrijdselectie in vergelijking met het treffen van afgelopen weekend tegen sc Heerenveen, toen de Noorse spits ziek was.

Daarnaast stelt Buijs dat vooral de jongens die sinds het einde van het transferwindow nieuw zijn bij de club tijd behoeven om te wennen aan de speelwijze, de belastbaarheid en de intensiteit die nodig is in de manier van spelen bij FC Groningen.  “Om die reden leveren we maatwerk en dit betekent ook dat een aantal spelers tegen Willem II de negentig minuten niet zal volmaken. Daarmee wil ik niet zeggen dat wij geen resultaat kunnen halen in Tilburg. Met de selectie die we morgenavond (zaterdag – red.) op de been kunnen brengen, moeten wij ook zeker in staat zijn een goed resultaat te halen. Daarin hebben we ook alle vertrouwen.”

Bekijk de volledige voorbeschouwing van Danny Buijs in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen Willem II via onderstaande videoplayer. Het Eredivisieduel in Tilburg staat zaterdagavond vanaf 18.45 uur onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot.

Laatste nieuws