string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Pas één nederlaag onder leiding van arbiter Higler.

Woensdag 13 april 2016 om 10:40

FC Groningen speelt zaterdagavond in de 31ste speelronde van de Eredivisie in de Rotterdamse Kuip tegen Feyenoord. Dennis Higler zal vanaf 19.45 uur voor de veertiende keer als scheidsrechter op zijn fluit blazen bij een officieel duel van de Trots van het Noorden. De Groningers stapten in de dertien voorgaande wedstrijden onder zijn leiding pas één keer als verliezer van het veld.

Onder leiding van Higler won FC Groningen tot nu toe negen keer en speelde het drie keer gelijk. Het enige duel wat door de pas 30-jarige arbiter werd gefloten en voor groen-wit verloren ging, was de uitwedstrijd tegen PSV op 15 maart 2015, 2-1. Higler leidde acht thuis- en vijf uitduels van uittredende bekerwinnaar.
Dit seizoen
Higler floot FC Groningen dit seizoen drie keer eerder. In oktober en november 2015 was hij de leidsman bij de 2-1 thuisoverwinningen op respectievelijk Willem II en ADO Den Haag. Eind januari van dit kalenderjaar arbitreerde Higler in Zwolle, waar hij zag hoe FC Groningen met 1-3 won.
Higler leidde één keer eerder een duel tussen FC Groningen en Feyenoord. Dat was op 26 april 2015 in Euroborg. Die confrontatie eindigde in 1-1, een stand die bij rust al was bereikt door doelpunten van Jordy Clasie en Tjaronn Chery. De thuiswedstrijd tegen Feyenoord van dit seizoen eindigde eveneens in een 1-1 gelijkspel, waarbij FC Groningen in de tweede helft grotendeels met een man meer voetbalde na een rode kaart voor Jan-Arie van der Heijden.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard