string(9) "claudebot"

Partnership FC Groningen en Make-A-Wish succesvol afgesloten.

Vrijdag 21 augustus 2015 om 13:44

Na bijna vijf succesvolle jaren beëindigen FC Groningen en Make-A-Wish Nederland het partnership. Het aflopende contract wordt niet verlengd. Sinds september 2010 heeft FC Groningen zich op verschillende manieren ingezet om de liefste wens te vervullen van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte.

FC Groningen en Make-A-Wish Nederland zijn in september 2010 een partnerschap met elkaar aangegaan. De stichting is bijna vijf jaar lang maatschappelijk partner van FC Groningen geweest.
Om zoveel mogelijk wensvervullingen te realiseren werden allerlei initiatieven en projecten ontwikkeld, waaronder het jaarlijkse benefietdiner in Autoborg. Na vijf succesvolle jaren hebben beide partijen in goed onderling overleg besloten een andere weg in te slaan, die beter past bij de visie van beide organisaties.
Resultaat
Door het partnership heeft Make-A-Wish Nederland vele wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte kunnen vervullen. Een resultaat waar FC Groningen en Make-A-Wish Nederland trots op zijn.
Make-A-Wish is actief in verschillende landen en daarom zal, als symbolische afsluiting van het partnership, FC Groningen tijdens de Europese uitwedstrijden in de groepsfase van de Europa League met een uiting van Make-A-Wish op de achterzijde van het wedstrijdshirt spelen.
Ieder kind heeft een allerliefste wens. Een wens die het verschil maakt. Weer kind kunnen zijn en geen patiënt. Het moment waarop zorgen worden vergeten en geluk en positiviteit voorop staan.
Unieke beleving
Het laat het kind weer gewoon kind zijn, in plaats van patiënt en maakt het hele gezin sterker voor hun toekomst. Niet de ziekte, maar het kind en/of de jongere zelf staat centraal en dat maakt de wens tot een unieke beleving. Zo maken we de wenskinderen sterker voor de toekomst.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’