string(9) "claudebot"

Paniek is een slechte raadgever.

Dinsdag 18 augustus 2009 om 14:05

In de 243ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de wedstrijd tegen NAC Breda, kijkt hij vooruit naar de komende week en vestigt hij opnieuw de aandacht op een aantal nieuwe initiatieven.

“Het verlies tegen NAC Breda was heel vervelend. We hebben nu uit drie wedstrijden één punt en dat zijn we niet gewend. De situatie is erg vervelend en weer even nieuw voor ons, maar absoluut geen reden om in paniek te raken. Paniek is altijd al een slechte raadgever geweest. Wij begrijpen de zorgen bij onze achterban en wij delen die zorg, maar we laten ons niet verleiden tot het maken van gekke sprongen. Het verleden heeft heel nadrukkelijk geleerd dat clubs die paniekvoetbal spelen er nooit wijzer van zijn geworden. In sport heb je goede en minder goede tijden, kun je winnen en verliezen. Wij kiezen er voor om met elkaar de schouders eronder te zetten, achter de club te blijven staan en dicht bij elkaar te blijven.”

Shirt met handtekeningen
“Na de wedstrijd tegen NAC heeft een spelersdelegatie een bezoek gebracht aan het nieuwe vrijwilligershome. De groep heeft een shirt met handtekeningen overhandigd om de nieuwe ruimte aan te kleden. Dit gebaar werd enorm op prijs gesteld en met veel enthousiasme ontvangen door de vrijwilligers. Andere spelers bezochten op hetzelfde moment het Supportershome. Ook hier waren de reacties positief en het is een teken dat je juist ook in mindere tijden schouder aan schouder moet blijven.”

“Komende zaterdag spelen we in Venlo de uitwedstrijd tegen VVV. Dit duel begint om 20.45 uur. Er rijdt een bus, maar het is ook mogelijk gedeeltelijk met eigen vervoer naar Limburg af te reizen. Details over de kaartverkoop zijn onder de gelijknamige optie te vinden op deze website.”

Europees voetbal
“Deze week komen diverse Nederlandse clubs in actie in de Europa League. Voor het Nederlands voetbal, en indirect dus ook voor FC Groningen, is het van groot belang dat de Nederlandse vertegenwoordigers zich goed manifesteren om de huidige zes deelnamebewijzen voor het Europese seizoen 2011/2012 te handhaven. De Nederlandse ploegen zullen dit jaar aanmerkelijk beter moeten presteren dan de Portugese clubs om dat land op de UEFA-ranglijst, die bepalend is voor het aantal Europese startbewijzen, voor te blijven. Van de zes Portugese clubs zijn er overigens al twee uitgeschakeld. In dit verband zit ook Turkije Nederland op de hielen. Dit land heeft momenteel alle vijf clubs nog in de strijd.”

In actie
“Komend weekend komen FC Groningen A1 en C1 in competitieverband voor het eerst dit seizoen in actie. Het oudste jeugdteam gaat op bezoek bij NAC Breda en de C-junioren starten om 12.00 uur op Sportpark Corpus den Hoorn met een thuiswedstrijd tegen Elinkwijk C1.”

“Zaterdag vindt vanaf 10.30 uur ook het Onder-14 toernooi om de Piet Fransen-bokaal plaats op de velden van v.v. Gomos in Norg. Het is de vierde maal dat dit toernooi wordt gehouden. De deelnemers zijn: FC Groningen, FC Utrecht, AZ, FC Twente/Heracles, Sparta Rotterdam, Willem II/RKC, ADO Den Haag en Vitesse/AGOVV.”

FC Groningen TV
“Morgenavond (woensdag – red.) volgt alweer de derde aflevering van FC Groningen TV. Om 18.15 uur is via Eredivisie Live een programma van ruim een kwartier te zien, volledig over onze club. In deze aflevering zit onder meer een terugblik op het duel met NAC Breda en een sfeerreportage over een bezoek dat Fredrik Stenman, liefhebber van gemotoriseerde sporten, onlangs bracht – samen met Andreas Granqvist en Petter Andersson – aan de Rizla Racing Day op het TT Circuit in Assen.”

“De eerste reacties op FC Groningen TV zijn positief en de redactie krijgt allerlei vragen en suggesties aangereikt. Supporters die een prangende vraag hebben, bestemd voor spelers, staf of iemand uit de organisatie van FC Groningen kunnen een e-mail sturen naar fcgroningentv@fcgroningen.nl. Uiteraard moeten naast de vraag ook de naam en contactgegevens worden vermeld. De persoon met de meest originele of boeiende vraag wordt uitgenodigd om die vraag voor de camera te komen stellen.”

FC Groningen Junior Club
“Nu de vakantieperiode er weer op zit, willen wij onze jongste fans erop wijzen dat de FC Groningen Junior Club op haar website al weer nieuwe activiteiten aanbiedt. Via internet kunnen ook fanartikelen worden aangeschaft via onze online webshop. Zoals bekend hebben we de merchandising in eigen beheer genomen en de nieuw ingerichte Fanshop in Euroborg heeft een vliegende start gemaakt. Het nieuwe en uitgebreide assortiment valt duidelijk in de smaak bij de supporters.”

“Volgende week dinsdag brengen we met maar liefst 250 commerciële relaties een bezoek aan het mega-evenement Delfsail. In Delfzijl hebben wij twee boten gereserveerd, een Tallship en een Salonboot, voor het bezoek aan dit bijzondere en grootse waterevenement.”

Bereikbaarheid
“Tot slot goed nieuws wat betreft de bereikbaarheid van Euroborg. De bussen die op wedstrijddagen van het Noorderstation via de Oosterpark naar de Euroborg rijden, blijven definitief bestaan. Het OV-bureau heeft verzekerd dat de lijn meegenomen is in de nieuwe aanbesteding. De lijn kwam er in 2006 na een voorstel van de SP. Die partij kreeg klachten van oudere voetballiefhebbers, die na het verdwijnen van het Oosterpark Stadion moeite hadden wedstrijden te bezoeken. De buslijn heeft sindsdien een vaste schare reizigers. De bus vertrekt op wedstrijddagen een uur voor aanvang vanaf het Noorderstation, rijdt vervolgens naar de Oosterpark waar hij stopt op de hoek Zaagmuldersweg/Kievitstraat en gaat dan rechtstreeks door naar de Euroborg.”

“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus