Pak slaag voor Beloften bij Jong Ajax.

Dinsdag 06 maart 2012 om 10:16

Jong FC Groningen heeft vanavond in de achttiende speelronde van de Beloften Eredivisie een flink pak slaag gekregen van Jong Ajax. Op sportcomplex de Toekomst wonnen de Amsterdammers met 5-0 van de ploeg van trainer Dick Lukkien.

Voor de Beloften was het de derde ontmoeting met de Amsterdammers in dit seizoen. Eerder werd het treffen op Corpus den Hoorn met 3-2 gewonnen. In de halve finale van het bekertoernooi trok Ajax onlangs juist met 2-0 aan het langste eind.

Lukkien kon in Amsterdam beschikken over de A-selectiespelers Tom Hiariej, Thomas Enevoldsen, Suk Hyun-Jun en Nicklas Pedersen. Veel baat had de trainer hiervan niet. Al na een minuut stond het 1-0 voor Jong Ajax. Binnen het kwartier werd de score verdubbeld. In tien minuten tijd werd in de tweede helft tussen de 63ste en 72ste minuut de eindstand bepaald.
Analyse
Lukkien was zoals altijd helder in zijn analyse: “Zij waren dodelijk effectief en wij hebben naïef en labiel verdedigd. In de omschakeling waren wij niet agressief genoeg en dan heeft Ajax de kwaliteiten om daarvan te profiteren. Vanuit balverlies werden we steeds geslacht. Ik denk dat zij zeven, acht momenten voor het doel hebben gehad, maar daarvan lagen er wel vijf in.”
Volgens de trainer van Jong FC Groningen was de wedstrijd ondanks de vroege achterstand voor rust zeker nog niet gespeeld. “Er wordt ons een glaszuivere goal van Tim Keurntjes onthouden, terwijl de bal toch duidelijk achter de doellijn belandde en met Nicklas Pedersen kregen we nog een goede kans om voor rust op 2-1 te komen. Dan was het wellicht nog een ander verhaal geworden.”
Ranglijst
Jong FC Groningen zakte door de nederlaag naar de vijfde positie op de ranglijst. Jong Ajax kwam door de winst van vanavond met 27 punten tot op twee punten afstand en staat zesde. Jong FC Groningen heeft 29 punten uit achttien duels en heeft bovendien een wedstrijd meer gespeeld dan de Amsterdammers.
Jong Ajax – Jong FC Groningen 5-0 (2-0)
1. Rits 1-0, 12. Arica 2-0, 63. Lukoki 3-0, 66. Kip 4-0, 72. Kip 5-0.
Opstelling Jong FC Groningen: Fij; Luis Pedro, Özturk, Bakker en Bijker; Hiariej, Pedersen (46. Diemers) en Keurntjes; Bos, Suk en Enevoldsen (46. Batbay)
Rest bank: Van der Lei, Hagenauw, Renken en Saban