string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Padt: ‘Zondag herkansing tegen AZ’.

Vrijdag 18 september 2015 om 14:06

FC Groningen zit daags na de thuiswedstrijd tegen Olympique Marseille alweer vol in de voorbereiding op de wedstrijd van AZ. De Alkmaarders zijn zondag te gast in Euroborg. Topscorer Mimoun Mahi wil zich wederom laten zien. Keeper Sergio Padt heeft de knop na het verlies voor de Europa League snel omgezet.

FC Groningen beleefde deze week de eerste week van het seizoen met een dubbel programma. Met de bekerduels en de wedstrijden in het Europese avontuur in het vooruitzicht zullen er nog vele ‘Engelse weken’. Voor een doelman is er volgens Padt echter weinig verschil.
Belasting
“Het is niet anders en over het algemeen heb je tijdens de training een hogere belasting dan tijdens de wedstrijd,” aldus Padt. “Wel kost de concentratie veel energie. Wanneer we verliezen ben ik vaak wel moe, als we winnen juist heel druk.”
Moe door de nederlaag of niet, Padt kon de slaap minder goed vatten dan anders. “Het was niet mijn meest gelukkige wedstrijd en daar kan ik wel wakker van liggen,” blikte de doelman terug. “Ik ben heel kritisch op mezelf, dan haal ik het maximale uit mijn kunnen en vind dat ik die derde tegengoal had moeten hebben. Daarmee heb ik mijn team benadeeld al is het ook geregeld andersom geweest. De knop moet snel om en zondag hebben we een herkansing tegen AZ.”
Padt stond donderdag tegenover de zeer ervaren doelman van Olympique Marseille, Steve Mandanda. De doelman kon genieten van de kwaliteiten van zijn collega-keeper. “Ik heb vroeger als ballenjongen veel achter Maarten Stekelenburg gezeten en heb altijd goed gekeken. Dat deed ik donderdag bij momenten ook naar Mandanda. Bijvoorbeeld zijn uittrappen, telkens weer perfect, daar kan ik wel bewondering voor hebben.”
Tegenstander AZ heeft net als FC Groningen Europees gespeeld deze week. De Alkmaarders verloren in Belgrado van Partizan. “Het is dus geen excuus dat we Europees hebben gespeeld. AZ heeft deze zomer veel ingeleverd, maar hebben daar goed op ingespeeld. Ze hebben in Vincent Janssen een goede spits gehaald en met Jop van der Linden iemand die een goede vrije trap kan nemen.”
Effectief
Mimoun Mahi is met drie doelpunten topscorer van FC Groningen. De aanvaller kwam tot op heden enkel als invaller in het veld en liet zien effectief te zijn. Mahi schoot in de Eredivisie drie keer tussen de palen en drie maal leverde dit een doelpunt op. “Dat wist ik niet, maar is hartstikke mooi,” lacht Mahi. “Misschien ben ik dit jaar wat rustiger in mijn hoofd dan vorig seizoen. Ik heb vorig jaar best wat kansen gemist en daar ga je dan over nadenken.”
Mahi eindigde vorig seizoen als basisspeler, maar heeft tot op heden dit seizoen een rol als invaller. Al meerdere keren was de creatieveling beslissend toen hij in het veld kwam. “Dat is ook een beetje mijn valkuil, de trainer kan me achter de hand houden. Natuurlijk wil ik graag spelen, maar ik moet het doen met de minuten die ik krijg en daarin moet ik het laten zien. Ik moet er klaar voor zijn en het is mooi om iets extra’s te kunnen brengen. Als invaller of basisspeler”
Rendement
De effectiviteit bij Mahi is opvallend want vorig seizoen wist hij in de competitie alleen te scoren tegen FC Twente. “Ik heb er lang over nagedacht en vorig seizoen was ik veel bezig met acties en hoogstandjes. Daar bereik uiteindelijk weinig mee en het voetbal gaat toch om rendement. Dit jaar train ik vrijwel iedere dag nog even door op de afwerking. Uiteindelijk heeft het ook te maken met vertrouwen en dat is aanwezig.”
De drie doelpunten scoorde Mahi voor de Tonny van Leeuwen Tribune waar de fanatieke supporters van FC Groningen zitten. “Scoren is mooi, zeker die tegen Heerenveen. Wanneer ze dan je naam scanderen is dat geweldig, het geeft me kippenvel. Ik hoop nog veel meer goals te maken dit seizoen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’