string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Padt: ‘Zo snel kan ik niet aan de kant’.

Zaterdag 04 april 2015 om 21:47

FC Groningen had in Arnhem lang zicht op drie punten tegen Vitesse, maar nam uiteindelijk één punt mee naar huis. Aanvoerder Maikel Kieftenbeld gaf toe dat de tegenstander in de tweede helft de overhand had, maar vond dat zijn ploeg de wedstrijd had kunnen beslissen met de kansen die het kreeg. Keeper Sergio Padt hield FC Groningen lange tijd op de been, maar zag de gelijkmaker vanaf de paal via zijn rug ongelukkig in het eigen doel terechtkomen.

“Wat moet ik doen, ik kan er niets aan doen,” zei doelman Padt voor de camera van FOXSports Eredivisie bij het terugzien van de treffer. “Ik stond een halve meter van de doellijn. Via de paal komt de bal op mijn rug en gaat hij erin. Als keeper moet je een snelle reflex hebben, maar zo snel kan ik niet aan de kant gaan.”
De doelman werd gevraagd of dit voor een keeper de meest ongelukkige goals zijn om tegen te krijgen. “Het is denk ik ongelukkiger wanneer je er wel wat aan kunt doen, want dan voel je je schuldig. Ik had het gevoel dat ze niet bij me zouden scoren vandaag en dus is het jammer dat hij er zo in gaat.”
Padt liet zich door het moment niet uit zijn concentratie halen. “Je moet nog ruim tien minuten spelen dus het enige wat je kunt doen, is je kop omhoog houden en doorgaan hoe je bezig was. Het zat er niet meer in dat wij zouden scoren, dus moet je de 1-1 vasthouden en dat is gelukt.”
Captain Kieftenbeld zag zijn ploeg in Arnhem voor iedere meter strijden en hoopte op de volle winst. “Ik had het gevoel dat er eigenlijk niet zoveel aan de hand was,” aldus de aanvoerder tegen FOXSports Eredivisie. “Vitesse kwam in de tweede helft wat gemakkelijker aan voetballen toe en kreeg kleine kansjes, maar niet heel groot. Ik dacht dat we het nog konden vasthouden, maar uiteindelijk viel het tegendoelpunt erg ongelukkig. We hadden het zelf eerder moeten afmaken want hoewel Vitesse in de tweede helft de overhand had, hebben wij ook een aantal kansjes gekregen om het te beslissen. We kregen heel veel ruimte in de omschakeling en dat hadden we wel beter mogen uitspelen.”
Het vizier van de Groningers gaat direct naar komende woensdag wanneer Excelsior op bezoek komt in Euroborg voor de halve finale van het bekertoernooi. “Nu mogen wij het er ook over hebben,” lacht Kieftenbeld. “De supporters hebben het er al weken over en als je mensen in de stad spreekt, gaat het voornamelijk over de bekerwedstrijd tegen Excelsior. We zullen er alles aan doen om naar de Kuip te gaan, dat lijkt me logisch.”
Ook Padt is blij dat de beladen bekerwedstrijd tegen Excelsior voor de deur staat. “Ja daar mochten we niet over praten en nu eindelijk wel. Het is een heel belangrijke wedstrijd voor iedereen in Groningen. Het was best wel eens moeilijk om het er niet over te hebben, want het leeft heel erg in de groep. Nu mogen we en is het aftellen naar woensdag.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’