string(9) "claudebot"

Padt: ‘Tweede treffer was bevrijdend’.

Zondag 31 augustus 2014 om 17:35

FC Groningen versloeg landskampioen Ajax zondagmiddag in eigen Euroborg met 2-0. Invaller Michael de Leeuw was belangrijk met een doelpunt in de slotfase. Keeper Sergio Padt hield voor het eerst dit Eredivisie-seizoen zijn doel schoon.

Padt, die de gehele jeugdopleiding van de Amsterdamse club doorliep, was zeer tevreden met de overwinning, al koestert hij geen wrok richting de club. “Uiteindelijk was het mijn eigen keuze om weg te gaan bij Ajax en naar België te vertrekken,” vertelt Padt. “Maar we zijn hier natuurlijk heel blij mee. Ajax is een taaie tegenstander en dan doet een overwinning extra veel deugd.”
Padt was onder andere belangrijk bij de 2-0 door met een goede lange bal via Nick van der Velden een aanval op te zetten. Van der Velden stak de bal naar Tjaronn Chery die het hoofd van De Leeuw wist te vinden. “We wisten dat ze de laatste minuten zouden gaan drukken,” zegt Padt. “Dus die treffer was zeker bevrijdend en bracht veel vreugde, ook bij mij.”
FC Groningen kreeg voor het eerst dit Eredivisie-seizoen geen doelpunt tegen. “Ik kon een paar ballen lekker pakken en zulke dingen heb je nodig als keeper. Het gaf me vertrouwen. Vorige week was de wedstrijd niet zo goed en dan is het fijn dat je tegen een club als Ajax wel kunt winnen.”
Michael de Leeuw was als invaller wederom belangrijk door zijn doelpunt in de slotfase van de wedstrijd. “Het was een goede voorzet van Chery en ik kon bij de tweede paal goed inknikken,” zegt De Leeuw. “Als het 1-0 was gebleven was het natuurlijk ook goed geweest, maar voor een invaller is het wel lekker dat je nog een goal maakt. Zeker als je de wedstrijd daarmee in principe op slot draait.”
De Leeuw moet het tot op heden doen met invalbeurten in de ploeg van trainer Erwin van de Looi. “Iedereen weet hoe de situatie is. Ik moet de kansen die ik krijg aangrijpen en vind dat ik zeker een meerwaarde kan zijn voor het team. Ik voel de waardering ook, maar zie dat graag uitgedrukt in meer speelminuten. Natuurlijk ben ik tevreden met vandaag, we hebben drie punten gepakt en ik heb een goal gemaakt.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus