Padt te gast op sponsoravond Kids United

12 december 2019

Doelman Sergio Padt was afgelopen dinsdagavond als ambassadeur aanwezig bij de speciale sponsoravond van Kids United, het door FC Groningen geadopteerde G-voetbalteam. De bijeenkomst werd gehouden bij de hoofdsponsor van Kids United: Mc Donalds. Evenals manager maatschappelijke projecten van FC Groningen, Mick Duzink, was ook voormalig FC-spits Michael de Leeuw (tegenwoordig spelend voor FC Emmen) als ambassadeur van Kids United aanwezig.

padt kids united op veld

Zowel de spelers en speelsters van Kids United als de overige genodigden kunnen terugkijken op een geslaagde en gezellige sponsoravond. FC-keeper Sergio Padt zet zich al jaren in als ambassadeur voor de voetbalclub voor kinderen met een beperking. Padt komt geregeld kijken en doet actief mee bij de trainingen of teamuitjes van de club. Het leverde de doelman in 2017 een landelijke nominatie op voor Maatschappelijk Speler van het Jaar.
 
In zijn periode als speler van FC Groningen raakte ook Michael de Leeuw betrokken bij Kids United. Sinds zijn terugkeer uit Chicago, waar hij speelde voor Chicago Fire, heeft De Leeuw als speler van FC Emmen zijn taak als ambassadeur weer opgepakt. Beide Eredivisievoetballers werden tijdens de sponsoravond geïnterviewd, maar de echte sterren van de avond waren natuurlijk de aanwezige voetballers van Kids United.
 
“Het was een zeer geslaagde avond voor een zeer mooie club,” aldus Mick Duzink, manager maatschappelijke projecten van Stichting FC Groningen in de Maatschappij. “Het is een fijne constatering dat zoveel mensen betrokken zijn bij de mooie club Kids United. De aanwezigheid van zowel Sergio als Michael als ambassadeurs geeft iets extra’s. Het is prachtig om te zien hoeveel plezier de spelers van Kids United hebben op het voetbalveld, maar ook daarbuiten als team. Een schitterende samenwerking waar we ons als Stichting FC Groningen in de Maatschappij graag voor inzetten.”

padt leeuw KU

Laatste nieuws