Padt: 'Nu worden dit soort momentjes snel vergeten'

4 december 2016

Yoëll van Nieff was met zijn vrije bal op de paal tegen Ajax het dichtst bij een Gronings doelpunt. De back was dan ook niet helemaal tevreden met zijn poging. Sergio Padt stopte voor de tweede keer dit seizoen een strafschop, maar deze keer was het niet voldoende voor een punt. 

Doelman Sergio Padt vond het verlies in Amsterdam uiteindelijk terecht, maar zag dat zijn ploeg ook kansen kreeg. “We hebben best wat kansen gehad, kwamen vroeg op een achterstand, maar konden daarvoor ook al scoren,” meent Padt. “Het moet dan ook allemaal meezitten om hier een resultaat te halen. We hebben vandaag gezien de kansen en het balbezit verdiend verloren.”
 
De doelman kreeg twee penalty’s tegen en stopte daar één van. De euforie van de gestopte strafschop was vanwege het resultaat minder dan een paar maanden geleden toen Padt een penalty stopte tegen PSV. “Die tegen PSV was heel mooi en had een echte meerwaarde. We hebben toen met tien man gestreden om een puntje mee te pakken. Nu verliezen we met 2-0 en worden dit soort momentjes snel vergeten.”

Van Nieff kreeg met Cerny en El Ghazi in de ArenA te maken met twee talentvolle directe tegenstanders. ‘Ik denk dat ik het tegen Cerny goed heb gedaan en met El Ghazi had ik het wat lastiger,” aldus de back. “Hij is iets bewegelijker en sneller, maar over het algemeen mag ik persoonlijk wel tevreden zijn.” Van Nieff was uiteraard niet tevreden met het resultaat. “Bij vlagen hebben we wel redelijk gevoetbald, maar hebben geblaft en niet gebeten.”
 
Vlak na rust was de back dichtbij de gelijkmaker door een vrije trap vanaf de zijkant verrassend op het doel te schieten. De inzet belandde op de paal. “De keeper stond heel ver in de lange hoek. Ik bedacht me niet en schoot gewoon op het doel. Ik was niet helemaal tevreden want als de bal raak zou gaan was het pas echt goed uitgevoerd.”

Laatste nieuws