string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Padt: ‘Moet de wedstrijd lezen’.

Zondag 29 januari 2017 om 14:56

Doelman Sergio Padt hield vanmiddag in het stadion van Heerenveen voor de zesde keer dit seizoen de nul in een competitiewedstrijd. Het was na PSV-uit en Heracles-thuis de derde 0-0 van het seizoen. "Je moet een punt pakken, als je weet dat er niet meer in zit," aldus de FC-captain.

Doelman Sergio Padt vond de wedstrijd ondanks het uitblijven van doelpunten wel aardig. “Wij misten in de eerste helft net de scherpte voor de goal. Dat een speler net een voetje te kort komt. Je moet hopen dat zo’n bal erin vliegt en dan kun je misschien meer halen dan één punt.”

Gedurende de tweede helft constateerden Padt en zijn ploeggenoten dat er misschien niet meer inzat dan een gelijkspel. “Meteen na de rust wilden we absoluut wel meer. Maar je moet ook de wedstrijd goed lezen. We hebben onderling contact gehad en aan het einde van de wedstrijd wat meer rust erin gebracht.”

Het ene punt kan volgens Padt aan het einde van de rit juist het verschil maken. “Je moet hem gewoon pakken als je weet dat je er niet meer in zit. Als we teveel risico hadden genomen, kom je misschien in een situatie zoals in het begin van de competitie. En dan moet je naar onderen kijken. Dat willen we niet meer. Er zijn nog voldoende wedstrijden om de aansluiting naar boven te maken!”

20170129JV0337

Gerelateerd nieuws.

17 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard