string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Padt: ‘In de rust nog hoop’.

Zondag 21 mei 2017 om 08:44

Ook voor doelman Sergio Padt zat zijn eerste seizoen als aanvoerder van FC Groningen erop na de nederlaag in Alkmaar (4-1). Zijn seizoen krijgt nog een oranje staartje, aangezien Padt zich waarschijnlijk dinsdag gaat melden bij het Nederlands Elftal.
 

Na afloop van de wedstrijd op zaterdagavond bij AZ blikte Padt kort terug op de returnwedstrijd in de halve finale van de play-offs.  “We hebben er alles gedaan in de voorbereiding naar dit duel, met een serieuze bespreking, geen gekke dingen. Maar de eerste helft kwam er niet helemaal uit, zoals we kunnen voetballen. Maar zelfs in de rust hadden we nog hoop. Als we nog een keer zouden scoren dan hadden we zo nog kunnen laten zweten. Daar hebben we in de tweede helft geen aanspraak meer op gemaakt.”

Zuur
En dus is er één van de twee doelstellingen gehaald door Padt en zijn ploeg. “Met een klein mirakel zijn we in de play-offs terecht gekomen. Dat was de eerste doelstelling. Maar om de play-offs te winnen dat is niet gelukt. Verliezen met 8-2 dat zijn hele grote cijfers en in de eerste ronde eruit dat is hartstikke zuur.”

Verrast
Nu Groningen uit de play-offs ligt, zal de goalie zich waarschijnlijk dinsdag en woensdag bij het Nederlands Elftal melden. “Dat is inderdaad de afspraak. Zondag word ik nog gebeld om alle details door te nemen. Over mijn selectie was ik wel verrast, omdat het op donderdagavond al bekend werd. Meestal zijn de selecties op vrijdag na de training bekend. Twee jaar geleden was Tjaronn Chery van FC Groningen bij de voorselectie en nu ben ik blij dat er aan mij is gedacht.”

Rentree
Bekijk ook een interview met Tom van Weert op FC Groningen TV. Hij stond na vijf maanden blessureleed weer in de basis bij de Trots van het Noorden::

Gerelateerd nieuws.

15 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard