string(9) "claudebot"

Padt: ‘Ik kon hier echt niets aan doen’.

Donderdag 05 november 2015 om 22:23

FC Groningen verloor donderdagavond thuis met 1-0 het Europese thuisduel tegen Slovan Liberec en is daardoor uitgeschakeld in de Europa League. Het doelpunt van de Tsjechen komt officieel op naam van FC-doelman Sergio Padt die een bal terug zag komen van de paal en deze via zijn rug in het doel zag verdwijnen. De goal was de doelman echter niet aan te rekenen.

Het doelpunt van Slovan Liberec kwam voort uit een corner voor de Tsjechen. De inzet van middenvelder Folprecht ging via de paal en de rug van Padt over de doellijn. “Achterin stond er iemand helemaal vrij,” aldus Padt. “Hij kopte de bal letterlijk richting tweede paal en via de binnenkant van de paal en mijn rug valt de bal in het doel. Als keeper probeer je er alles uit te halen. Wanneer ik een bal door mijn handen laat glippen, is het mijn fout en kan ik boos op mezelf zijn, nu is dat anders omdat ik hier echt niets aan kan doen.”
Onoplettendheid
Padt vond dat zijn ploeg de eerste helft goed speelde, maar de tweede helft te snel de bal kwijt raakte. “We kwamen de eerste helft goed mee, maar de tweede helft waren we de bal veel te snel kwijt. We hebben wel de kansen gecreëerd, maar konden de ballen niet afmaken. Aan de andere kant is er één moment van onoplettendheid en daarna sta je achter. Daar gaat het wel om in Europa.”
Hoewel FC Groningen de volgende ronde van het toernooi niet meer kan bereiken, staat er nog wel een tweetal Europese wedstrijden op het programma. Padt denkt niet dat het team moeite heeft zich voor deze wedstrijden op te laden. “Het is voor de meeste spelers de eerste keer dat ze Europa League spelen. We moeten er zoveel mogelijk uit halen en je leert er als speler alleen maar van.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus