string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Padt: ‘Gevochten en lef getoond’.

Zondag 23 november 2014 om 16:11

Martijn van der Laan maakte tegen PSV na een lange blessure zijn rentree in de wedstrijdselectie. De verdediger mocht in de tweede helft invallen en was zeer belangrijk toen hij een bal van de lijn haalde. Doelman Sergio Padt had een drukke middag tegen de koploper uit Eindhoven, maar hield zijn ploeg met verschillende reddingen uitstekend op de been. Voor spits Jafar Arias is het duel tegen PSV één om nooit te vergeten. Arias maakte tien minuten voor tijd zijn debuut in het betaalde voetbal.

Doelman Sergio Padt moest zondagmiddag in Euroborg meerdere malen handelend optreden en verrichtte verschillende belangrijke reddingen voor de FC. “Ik ben blij dat ik mijn aandeel heb gehad,” zegt Padt. “Ik heb veel ballen gepakt en gelukkig maakten we in de tweede helft nog de 1-1 anders was het wel erg zuur geweest. We hebben negentig minuten gevochten en zeker na het tegendoelpunt lef getoond. Ik denk dat dit mijn beste wedstrijd voor FC Groningen was.”
Vierde keeper
Padt werd in de tweede helft één keer verslagen door Luuk de Jong. Na de gelijkmaker van Michael de Leeuw werd de keeper nog een keer door een inzet van een PSV’er verschalkt, maar bracht Martijn van der Laan miraculeus redding op de doellijn. De verdediger maakte na lange tijd zijn rentree voor FC Groningen.
“Het is lekker om weer terug te zijn nadat ik in oefenwedstrijden al twee keer 45 minuten had gespeeld,” aldus Van der Laan. “Gelukkig stond ik op de goede plek en kon ik een doelpunt voorkomen. Sergio Padt zei na afloop tegen me dat ik wel vierde keeper in de selectie kon worden.” 
Debuut
Jafar Arias werd door trainer Erwin van de Looi als extra spits ingebracht om de gelijkmaker te forceren. Voor de 19-jarige Arias betekende de tien minuten tegen PSV zijn officiële debuut in het eerste van FC Groningen. “PSV-thuis is een mooie wedstrijd om te mogen debuteren,” vindt Arias. “Hier heb ik heel lang voor gewerkt en het is daarom zo vlak na de wedstrijd ook nog moeilijk te bevatten. Dit is het niveau waar in heen wil groeien.”
Arias hoorde na de afsluitende training op zaterdag dat hij zou debuteren in de wedstrijdselectie. “Ik heb vannacht moeilijk kunnen slapen. Als je dan invalt, is het lastig om de rust te bewaren. Gelukkig ging de eerste balaanname goed en kon ik daarna in de wedstrijd groeien. Ik heb alle energie in die invalbeurt gestopt en het is een mooi gelijkspel.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’