string(9) "claudebot"

Padt Essent Man of the Match bij zege op NAC Breda.

Dinsdag 04 november 2014 om 11:47

Sergio Padt is in het thuisduel met NAC Breda door het publiek verkozen tot Essent Man of the Match. Het was de eerste uitverkiezing dit seizoen voor de doelman, die een kwartier voor tijd een belangrijke redding verrichtte op een inzet van Erik Falkenburg. Mede hierdoor won FC Groningen met 1-0 en bleven de drie punten zondag in Euroborg.

Padt kreeg van het publiek 28% van de stemmen. Doelpuntenmaker en matchwinner Tjaronn Chery eindigde met 24% van de uitgebrachte stemmen als tweede. Tom Hiariej en Johan Kappelhof kregen beiden 15% van de stemmen. Eric Botteghin blijft ook na de wedstrijd van zondag aan de leiding in het klassement om de bokaal als Essent Speler van het Jaar.
De Essent Man of the Match wordt bij iedere thuiswedstrijd gekozen door middel van een verkiezing via SMS. Ook dit seizoen is het voor het publiek mogelijk te stemmen op de in hun ogen beste of meest waardevolle man van het veld aan Groningse zijde. Zowel supporters in Euroborg als daarbuiten kunnen hun stem uitbrengen op hun favoriet. Alle stemmen bij de zeventien competitiewedstrijden tellen mee voor het klassement. De eindstand wordt na afloop van de laatste competitiewedstrijd in Euroborg opgemaakt en de bijbehorende prijs wordt dus dit seizoen op zondag 10 mei 2015 uitgereikt aan de winnaar.
Op de foto!
Uit de stemmers wordt per wedstrijd een winnaar gekozen om direct na afloop op het veld bloemen uit te reiken aan de winnende speler. Deze stemmer wordt tegen het einde van de wedstrijd gebeld en dient zich vervolgens te melden bij de businessbalie bij de hoofdingang van Euroborg.
De Essent Man of the Match krijgt drie punten voor het totaalklassement, de nummer 2 twee punten en de nummer 3 per wedstrijd krijgt één punt voor de ranglijst. De speler, die na afloop van de laatste competitiethuiswedstrijd van het seizoen bovenaan staat of niet meer te achterhalen is door zijn teamgenoten, wordt uitgeroepen tot Essent Speler van het Jaar. Spelers die tijdens het seizoen vertrekken, worden geschrapt uit het klassement. Bij een gelijk puntentotaal is het aantal verkiezingen tot Essent Man of the Match doorslaggevend.
Verloting
De uitslag van de verloting betreffende het programmaboekje van de thuiswedstrijd tegen NAC Breda betrof de nummers: 76; 23; 293.

Uitslag Essent Man of the Match NAC Breda
1. Sergio Padt  3
2. Tjaronn Chery 2
3. Tom Hiariej  1
3. Johan Kappelhof 1

Tussenstand Essent Speler van het Jaar (5/17)
1. Eric Botteghin 7
2. Michael de Leeuw  5
3. Tjaronn Chery   5
4. Tom Hiariej   4
5. Sergio Padt  3
6. Jarchinio Antonia 3

Laatste vijf Essent Spelers van het Jaar
2009/2010 Andreas Granqvist (Zwe)
2010/2011 Dusan Tadic (Ser)
2011/2012 Maikel Kieftenbeld
2012/2013 Virgil van Dijk
2013/2014 Filip Kostic (Ser)

Gerelateerd nieuws.

20 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

23 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus