Padt en Van der Linden bij FC Groningen – Heracles

22 april 2022

In de strijd om een play-offticket speelt FC Groningen aanstaande zondag op het klassieke voetbaltijdstip van 14.30 uur de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Het competitieduel zal naast de collecte van Ultras Cruoninga in het teken staan van het afscheid van Sergio Padt. Ook een andere voormalig speler van de club, Antoine van der Linden, is zondagmiddag te gast in Euroborg.

Er zijn nog altijd kaarten beschikbaar voor het thuisduel met Heracles Almelo. Zowel voor de Piet Fransen Tribune als de Koeman Tribune kunnen nog tickets worden bemachtigd. Dit kan via de online ticketshop, maar ook aan de kassa’s op de wedstrijddag zelf. Daarnaast zijn de laatste exemplaren van een speciaal retroshirts in de verkoop. Ter ere van het 50-jarig jubileum van de club is een replica gemaakt van het groen-wit gestreepte shirt van Piet Fransen uit 1971 tot 1973. Een echt collectors item! Wees er snel bij, want een aantal maten is reeds uitverkocht.

padt

Afscheid Sergio Padt
De spannende strijd om een plaats in de Europese play-offs van de Eredivisie is niet de enige reden om zondag naar Euroborg te komen. Voorafgaand aan de wedstrijd neemt Sergio Padt officieel afscheid van FC Groningen. Afgelopen zomer maakte de doelman een transfer naar PFK Ludogorets in Bulgarije, maar door coronamaatregelen was het tot dusver nog niet gekomen tot een ereronde in Euroborg. De bekerwinnaar van 2015, die maar liefst 259 officiële wedstrijden het doel van de FC verdedigde, krijgt aanstaande zondag alsnog zijn welverdiende afscheid.
 
Behalve Sergio Padt is er zondag nog een oud-FC-er aanwezig in Euroborg. Antoine van der Linden speelde tussen 2003 en 2007 ruim honderdtwintig duels voor de Trots van het Noorden. Het duel met Heracles is voor de inmiddels gestopte verdediger een bijzondere; Van der Linden stond namelijk ook drie seizoenen onder contract bij de tegenstander van aankomende zondag uit Almelo.
 
Latjetrap
Ook voor deze thuiswedstrijd zijn er weer leden van de FC Groningen Junior Club uitgenodigd om deel te nemen aan de shoot-out. Als de spelers aan de thee zitten, mogen deze jongens en meiden laten zien hoe goed ze een penalty kunnen nemen en of ze in staat zijn de keeper in een 1-tegen-1 duel te verslaan.
 
Dat is echter niet de enige rustactiviteit. Het bekende kindersportprogramma Zappsport van Ron Boszhard organiseert al jaren een competitie ‘Latjetrap’. Daarbij vertegenwoordigen vijf jeugdspelers hun Eredivisieclub en dienen zij van drie verschillende afstanden zoveel mogelijk punten te scoren, door te proberen op de doellat te schieten. Aankomende zondag is het de beurt aan de FC Groningen Opleiding.

pre-match-ajax-4

Operatie Julianplein
Voor de mensen die met de auto naar het stadion wensen te komen, is attentie gevraagd. Er wordt inmiddels al een aantal maanden gewerkt aan het Julianaplein. De operatie, die is opgedeeld in verschillende fases, bevindt zich op dit moment in fase 5. Bezoekers aan Euroborg zullen nog tot 9 mei flinke hinder ondervinden van de werkzaamheden aan de ringweg. FC Groningen adviseert al haar supporters en andere bezoekers om indien mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer (OV) naar het stadion te komen. Kom op de fiets en maak kans op mooie prijzen.

Supporters die geen andere mogelijkheid hebben dan met de auto naar Groningen te komen, kunnen gebruikmaken van de P&R mogelijkheden. Vanaf 12.30 uur rijden pendelbussen tussen Euroborg en P&R Haren en P&R Hoogkerk. Vertrek hoe dan ook op tijd van huis; er is ver voor de aftrap al genoeg te beleven in en rond Euroborg.

20220402GRONINGENAJAX133

Laatste nieuws