string(9) "claudebot"

Padt: ‘Donderdagavond weer in de koker zitten’.

Dinsdag 28 oktober 2014 om 14:12

FC Groningen speelt in de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi in Emmeloord tegen Hoofdklasser Flevo Boys. De Trots van het Noorden schoof in de eerdere bekerronde Topklasser BVV Barendrecht redelijk eenvoudig opzij, maar verdediger Johan Kappelhof en keeper Sergio Padt waken voor onderschatting.

“Het is een wedstrijd waarin wellicht wordt verwacht dat je minder te doen krijgt, maar met die instelling moet je niet het veld in gaan,” zegt Padt. “We moeten zorgen dat we negentig minuten volledig gefocust zijn en ik moet als doelman mezelf en de verdedigers scherp houden.”
Padt denkt te weten wat de beste manier is om de ploeg uit Emmeloord te verslaan. “Zij kunnen in de wedstrijd één keer voor negentig minuten alles geven. Wij moeten fysiek gezien daarin meegaan. Als we dat doen, kunnen we voetballend het verschil maken. Het is aan ons de taak om de wedstrijd heel en fit uit te komen en donderdagavond weer in de koker te zitten.”
Eén van de spelers die vlak voor doelman Padt zal staan, is Johan Kappelhof. De verdediger benadrukt het belang van de bekerwedstrijd. “Deze wedstrijd is heel belangrijk, ik bereid me dan ook niet anders voor dan tegen een club uit de Eredivisie. We moeten ze niet onderschatten, scherp zijn en net als tegen Barendrecht er volledig voor gaan.”
“We zullen proberen snel een goal te maken, hoe langer dat uitblijft hoe meer zij erin gaan geloven. We hebben afgelopen weekend in Alkmaar denk ik twee punten verloren, maar het spel heeft wel vertrouwen gegeven. Hopelijk kunnen we morgen tijdens de wedstrijd weer vertrouwen kweken.”
FC Groningen speelt sinds enkele weken in een systeem met twee spitsen, waardoor vooral op het middenveld en in de aanval zaken zijn gewijzigd. “Als verdediger heb je niet echt andere taken, al is er aan de bal wel een verschil. Het is niet heel anders dan dat we gewend waren, alleen komen er nu andere spelers vrij.”    
Postma
FC Groningen komt op het middenveld van tegenstander Flevo Boys een oude bekende tegen. Arjen Postma speelde in het verleden twee seizoenen bij de Beloften van de Trots van het Noorden. “Ik vond het een heel fijne club,” herinnert Postma zich. “Er hing een ontspannen sfeer, ik heb er heel mooie jaren gehad. Het was in de tijd dat Tom Hiariej en Martijn van der Laan vanuit de A-jeugd geregeld met ons meededen. Achteraf heb ik wel eens spijt gehad dat ik daar ben vertrokken.”
Postma dicht zijn eigen ploeg in het programmaboekje van woensdag een rol toe als underdog. “Ik verwacht dat FC Groningen al in het begin het verschil wil maken en dus moeten we direct zorgen dat we er goed in zitten. We moeten het eerste half uur goed doorkomen en wel respect hebben voor FC Groningen, maar niet te veel ontzag. Je hebt altijd een kans, al moet je ook zo reëel zijn door te stellen dat we niet zo snel zullen winnen. Wij moeten een heel goede dag hebben, FC Groningen een heel slechte dag en dan komt er ook nog wat geluk bij kijken.”   

Gerelateerd nieuws.

20 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

23 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus