string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Padt: ‘De punten zijn er en die tellen’.

Zondag 28 september 2014 om 17:53

Doelman Sergio Padt hield in de tweede achtereenvolgende thuiswedstrijd zijn doel schoon. De 1-0 overwinning van FC Groningen tegen Willem II kwam echter moeizaam tot stand waardoor de doelman geregeld handelend moest optreden.

Padt erkende dat FC Groningen zondagmiddag niet het spel kon spelen, zoals men dat graag in Euroborg aan het eigen publiek laat zien. “We kwamen de hele wedstrijd niet echt in ons spel. We hebben in de rust wel tegen elkaar gezegd dat we door wilden gaan op zoek naar nog een doelpunt en niet de 1-0 over de streep wilden trekken. Dat hebben we ook wel geprobeerd, maar het zat er niet in. Waar dat aan lag, is lastig aan te geven, maar de punten zijn er gewoon en die tellen. Het was leuk geweest als we ze met mooi voetbal hadden kunnen pakken en de supporters hadden kunnen vermaken, maar dat is niet gelukt.”
De keeper zag vlak na de 1-0 voorsprong twee maal een moment in zijn strafschopgebied waarop de Tilburgers vroegen om een strafschop. “Ik heb één bal goed kunnen zien, dat was de bal die tegen Tom Hiariej werd aangeschoten. Dat was geen hands en dus geen strafschop. Dat tweede moment met Eric Botteghin heb ik niet kunnen waarnemen. Als keeper volg je de bal en die ging de andere kant op, dus dat heb ik niet kunnen zien.”
Padt hield voor de derde keer dit seizoen – Aberdeen-uit, Ajax-thuis en nu Willem II-thuis – zijn doel schoon. “Ik had dat eigenlijk in Barendrecht al gewild, maar toen kregen we in de laatste minuut een doelpunt tegen. Daar was ik behoorlijk pissig over. Gelukkig is het een aantal dagen later wel gelukt.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’