string(9) "claudebot"

Paar lichte pijntjes richting AZ.

Vrijdag 26 augustus 2011 om 14:38

Komende zondag speelt FC Groningen in Euroborg de thuiswedstrijd tegen AZ. In de selectie van trainer Pieter Huistra zijn een paar lichte blessures opgetreden in de afgelopen week. Tom Hiariej keert terug in de selectie. Hij was zaterdag nog ziek.

Afgelopen maandag liep Suk Hyun-Jun een lichte heupblessure op toen hij in de warming-up van het duel met Jong Heracles een ‘tikkie’ kreeg. Inmiddels is de Zuid-Koreaan weer volop inzetbaar. Nicklas Pedersen (knie) en Thomas Enevoldsen (hamstring) hebben deze week ook niet volledig mee kunnen doen, maar lijken op tijd klaar voor zondag. Alleen Koen van de Laak is afwezig. Na afloop van de training op zaterdagochtend wordt de selectie teruggebracht van 22 naar achttien.
Huistra blikt vooruit op het duel tussen de nummers 8 en 5 van de ranglijst: “We hebben goed getraind deze week en ons vanaf donderdag volledig op AZ gericht. Je merkt aan de anticipatie van de spelers dat ze zin hebben om deze wedstrijd te gaan spelen. AZ is een gedisciplineerde ploeg met veel automatismen en goede spelers. Het is de grootste uitdaging tot nu toe in de beginfase van deze competitie. Ze hebben veel gescoord tegen NEC en Aalesunds, maar ik schat onze ploeg toch hoger in dan die tegenstanders.”
Afgelopen drie wedstrijden was de FC in de eerste helft telkens oppermachtig om de tegenstander vervolgens weer naderbij te laten komen. “Tegen Roda JC was de goal van Malki wonderlijk en het tweede doelpunt van NAC Breda was pure pech voor ons en geluk voor hen. Over een heel seizoen heb je te maken met pech en geluk. Het is nu aan ons dat we meer geluk gaan afdwingen en de pech proberen weg te houden.”
Na komend weekend zullen vier FC’ers vertegenwoordigende wedstrijden gaan spelen voor hun land. Tim Matavz, Tim Sparv en Nicklas Pedersen spelen voor respectievelijk Slovenië, Finland en Denemarken. Van de vier FC-spelers in de voorlopige selectie van Jong Oranje werd Maikel Kieftenbeld door bondscoach Cor Pot opgeroepen. “Met jongens als Lorenzo Burnet, Johan Kappelhof en Leandro Bacuna op de ‘standby’-lijst denk ik dat de selectie van Jong Oranje heel sterk is.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’