Update overzicht internationals: Suslov behoort tot jongste EK-deelnemers

6 juni 2021

Voor de nodige spelers van FC Groningen is het seizoen nog niet ten einde. Zo bereidt Tomas Suslov zich met Slowakije voor op het EK, speelt Ko Itakura met het Olympisch Elftal van Japan en heeft Damil Dankerlui zich gevoegd bij de selectie van Suriname. De selectie van Tomas Suslov voor Slowaijke betekent dat de creatieve aanvallende middenvelder van FC Groningen, die maandag 7 juni 19 jaar wordt, tot de jongste deelnemers van het EK 2020 behoort.

EK
Tomas Suslov bereidt zich samen met de ploeg van Slowakije voor op het Europees Kampioenschap. De Slowaken speelden dinsdag met 1-1 in een oefenwedstrijd gelijk tegen Bulgarije. De middenvelder van FC Groningen speelde ruim een half uur mee. Afgelopen zondag eindigde een oefenduel met Oostenrijk in 0-0 en bleef Suslov negentig minuten op de bank. Het EK begint voor Slowakije op 14 juni met een wedstrijd tegen Polen. De 18-jarige Suslov (aanstaande maandag wordt hij 19) is de jongste speler in de Slowaakse EK-selectie en draagt op het toernooi het shirt met rugnummer 10.

Jong Oranje
Azor Matusiwa werd afgelopen donderdag in de halve finales van het EK voor spelers onder 21 jaar met Jong Oranje uitgeschakeld door Duitsland. De middenvelder van FC Groningen kwam direct na de rust als invaller in het veld, maar kon niet voorkomen dat met 2-1 werd verloren. Eerder vorige week viel Matusiwa ongeveer een kwartier voor tijd in tijdens de kwartfinale tegen Frankrijk. De tussenstand was op dat moment 1-1 en er werd uiteindelijk met 2-1 gewonnen. 

Dubbele cijfers
Ko Itakura zorgde vrijdag 28 mei dat Japan met dubbele cijfers won in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Myanmar. De verdediger maakte vlak voor tijd zijn eerste goal voor de A-ploeg van de Japanners en zette daarmee de eindstand van maar liefst 10-0 op het scorebord. Afgelopen zaterdag speelde de Office Centre Speler van het Jaar 2021 ruim een half uur mee in de oefenwedstrijd van het Olympisch Elftal van Japan tegen Ghana. Itakura bereidt zich met dat team voor op de Olympische Spelen later deze zomer in eigen land. Japan won de oefenwedstrijd met 6-0, onder andere voormalig FC'er Ritsu Doan stond op het scoreformulier. 
 
Oefenwedstrijden 
Per Bratveit behoorde tot de selectie van Noorwegen dat de afgelopen week twee oefeninterlands speelde. Luxemburg werd afgelopen woensdag met 1-0 verslagen en zondagavond gingen de Noren met 2-1 onderuit tegen Griekenland. Bratveit bleef in beide wedstrijden negentig minuten op de bank waardoor hij  tot op heden één interland voor het Noorse nationale team speelde. Die wedstrijd was in oktober van 2020. 

Paulos Abraham speelde afgelopen donderdag een helft mee in een oefenwedstrijd van Jong Zweden tegen de leeftijdsgenoten van Finland. Abraham viel direct na rust in en won met 2-0. Volgende week dinsdag (8 juni) staat een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Luxemburg op het programma. Abraham debuteerde in oktober van vorig kalenderjaar voor Jong Zweden tegen de Luxemburgers. 
 

Matusiwa Oranje

WK-kwalificatiewedstrijden
Damil Dankerlui debuteerde in de vorige interlandperiode voor Suriname. De verdediger van FC Groningen is wederom geselecteerd voor het nationale team, dat deze periode twee wedstrijden speelt in de WK-kwalificatiereeks. Afgelopen zaterdag werd het duel met Bermuda met 6-0 gewonnen. Dankerlui kwam niet in actie. Aankomende woensdag (9 juni) speelt Suriname tegen Canada.

Suriname

Laatste nieuws