string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Overwinning op FC Utrecht zorgt voor feeststemming tijdens FanTour!

Maandag 06 april 2009 om 14:22

Stadion Galgenwaard was zaterdagavond het podium van een niet al te beste wedstrijd tussen FC Utrecht en FC Groningen. De Junior Club vertrok ’s middags met twee FanTour bussen naar Utrecht om daar FC Groningen uit volle borst toe te zingen en aan te moedigen. Ook waren er elf leden met eigen vervoer vertrokken naar het stadion om mee te lopen in de line-up vooraf aan de wedstrijd. Al met al dus veel groen- wit op weg naar een avondje voetbal in Utrecht.

De beste kansen waren met name in de eerste helft voor de Utrechters, maar Luciano hield zijn doel schoon met knappe reddingen op schoten van Van Dijk en Cziommer. Ook de paal bracht hielp de Groningse doelman af en toe een handje. Door een aantal opstootjes en gemene overtredingen in de tweede helft, waren er maar liefst vier minuten blessuretijd. In de allerlaatste seconden van de extra tijd kreeg de vrijstaande Levchenko de teruggekaatste bal voor zijn voeten. Hij bedacht zich niet en schoot de bal keihard in de kruising: 0-1. Misschien niet geheel verdiend, maar wel drie hele belangrijke punten voor FC Groningen.
En reken maar dat het een heerlijke terugreis is als je favoriete club net gewonnen heeft. In de bussen van de FanTour was er op de heenweg gezonde spanning te voelen, maar op de terugweg was er reden voor een feestje. De Junior Club had gezorgd voor een boel lekkers, een paar leuke dvd’s en genoeg te drinken voor iedereen. De Junior Club leden en vrijwilligers zorgden voor de aankleding met alle meegebrachte vlaggen, shirts en petjes, waardoor er een echte FC Groningen sfeer ontstond.
Op de heenweg werden de bussen op de snelweg opgevangen door de motormuizen van de politie Utrecht. Zij zorgden voor een veilige aankomst bij het stadion en dat alle bussen bij elkaar bleven. In het stadion aangekomen werd iedereen gefouilleerd en moesten helaas de vlaggen in de bus blijven. Eenmaal binnen was er tijd om wat te eten te halen en kon iedereen een plekje op de tribune zoeken. Vooraan stonden de supporters van de Z-side die heel hard zongen en iets verder naar boven was er een speciaal gedeelte voor de Junior Club leden. De wedstrijd was niet heel spannend, maar het was wel een leuke avond. Helemaal omdat het nu eindelijk eens FC Groningen was dat in de extra tijd de overwinning binnensleepte.
De kinderen die meeliepen in de line- up waren: Rowin Arnoldus, Joost Blauwwiekel, Jurgen de Boer, Jeffrey Rust, Anna – Carina Zoutman, Janine Zoutman, Koen Kuiters, Simon Kuiters, Thijs ten Napel, Remco Kamphuis en Romuald Blink.
Zij werden bij Stadion Galgenwaard netjes opgewacht door twee vrijwilligers van de Junior Club en door de medewerkers van de FC Utrecht Junior Tigers. Het was een hele trip om bij de kleedkamers te komen, waar alle leden een FC Groningen tenue kregen om aan te trekken. Daarna was het wachten geblazen tot het moment dat de spelers het veld op mochten en dus ook de Junior Club leden zich van hun beste kant moesten laten zien. Gelukkig zijn de spelers van FC Groningen heel aardig en vergeten de meeste kinderen daardoor hoe spannend het eigenlijk is om in een vol stadion naar het midden van het veld te lopen. Na de begroeting renden alle leden in een lange slinger terug naar de zijkant en moesten ze zich snel omkleden om vanaf de tribune de wedstrijd te bekijken.
Namens de Junior Club hopen we dat iedereen een leuke avond heeft gehad. Heb je als echte FC Groningen supporter zelf nog een leuk verhaal over de FanTour, mail dit  dan naar de Junior Club. Klik hier om naar het fotoalbum van de fantour te gaan.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’