Overtuigende zege van onder-14 ploeg.

Woensdag 10 september 2014 om 19:24

Het was een prachtige dag op Corpus met veel (mooie) doelpunten. Zowel FC Groningen D1 als FC Groningen C2 haalden uit. In Kerkrade was er winst voor de A-junioren.

Teams Locatie Groningen
RODA JC A1 2-3 FC GRONINGEN A1
0-1 Ajdin Hrustic (15.), 0-2 Juninho Bacuna (22.), 0-3 Juninho Bacuna (28.), 1-3 (45.), 2-3 (60.)

opstelling FCG A1 Erwin Heidekamp, Jim de Leeuw, Keziah Veendorp, Dennis van Duinen (55.Niels Ridderstap), Youri ter Arkel (60.Twan Nieboer), Gerald Postma, Youri Schuur, Pier Veldman, Juninho Bacuna, Ajdin Hrustic (62.Yassine Zakir), Kasper Oldenburger.
De Groningers verlieten Kerkrade na een sterke eerste maar een moeizame tweede helft. Na een kwartier spelen was de van Schalke 04 overgekomen Ajdin Hrustic trefzeker uit een klutssituatie. Juninho Bacuna verdubbelde de voorsprong na een geweldige actie van Pier Veldman. Beide spelers stonden na een half uur ook aan de basis van de derde treffer. Uit het niets kwamen de Limburgers op slag van rust terug in de wedstrijd. Na de hervatting waren er mogelijkheden voor Youri Schuur, Kasper Oldenburger en Juninho Bacuna maar was het enkel nog Roda JC dat scoorde.
“In de eerste helft waren we heer en meester en maakten we enkele geweldige doelpunten. We hadden eigenlijk ook de 4-0 moeten maken maar in plaats daarvan kwamen zij terug in de wedstrijd. Na rust vond ik het verval aan onze kant te groot. Roda ging wat meer opportunistischer spelen en kreeg er weer geloof in. Door slap verdedigen kregen zij een tweede goal en werd het nog even billen knijpen. In de tweede helft konden we niet meer ons combinatievoetbal spelen. Daarnaast vind ik dat er op mentaal gebied nog veel te winnen valt met deze groep,” analyseerde trainer Peter Hoekstra.
ALPHENSE BOYS C1 0-3 FC GRONINGEN C1
0-1 Steyn Strijker (29.), Sammy Crowther (47.), 0-3 Mark Jagt (70.)
opstelling FCG C1 Mats Roorda, Steyn Strijker, Alagie Jabbie, Tapmahoe Sopacua, Gabriel Fernando (55.Rick Boyer), Mees Gootjes, Nick Kleen, Mark te Velde (40.Werner Bouma), Wilko van der Kooi (65.Mark Jagt), Max de Jong, Sammy Crowther.
De tweedejaars C-junioren hebben de voortvarende start van de competitie ook in Alphen aan den Rijn door kunnen zetten. Na de 6-2 van vorige week tegen Vitesse C1 werd wederom een prima overwinning behaald. Steyn Strijker schoot groenwit vlak voor rust op voorsprong waarna het karwei in de tweede 35 minuten werd geklaard. Trainer Hugo Alves Velame was duidelijk in zijn oordeel: “We hebben op efficiente wijze de drie punten gepakt. Dat kan dus ook.”
FC GRONINGEN C2 7-0 FC VOLENDAM C2
1-0 Pim Betzema (16.), 2-0 Joshua Sion (26.), 3-0 Sven Jager (32.), 4-0 Sven Jager (49.), 5-0 Sven Jager (54.), 6-0 Tariq Lancelot (60.), 7-0 Sven Jager (70.)
opstelling FCG C2 Daan Reiziger, Harold Kwant (50.Julian Fluks), Leonel Miguel, Pim Betzema, Quinten Anakotta, Jarno Deuring (54.Jules Anakotta), Gerwin Heidema (36.Tariq Lancelot), Joris Reiziger (36.Max Hamelink), Remco Balk, Joshua Sion (46.Magnus Klaber), Sven Jager.
In de beginfase kregen de oranjehemden nog een aantal mogelijkheden maar na de openingstreffer van Pim Betzema domineerde de FC. De derde treffer voor rust was een aanval uit het boekje. Sven Jager kopte een afgemeten voorzet van Gerwin Heidema knap binnen. Na rust haperde de doelpuntenmachine niet. De vierde treffer was de mooiste van de wedstrijd. Sven Jager joeg de bal van een meter of twintig bekeken over de doelman van de gasten. Trainer Gerard Wiekens was tevreden: “We hebben mooie doelpunten gezien en bij vlagen heb ik genoten. We probeerden van achteruit op te bouwen om zo aan te kunnen vallen. Daar hebben we op getraind en is mooi om dit vandaag terug te zien.”
FC GRONINGEN D1 4-0 SC HEERENVEEN D1
1-0 Kian Slor (2.), 2-0 Nout de Groot (58.), 3-0 Kian Slor (59.), 4-0 Jesper de Backer (60.)
opstelling FCG D1 Stein Barkhuis, Jort Stuiver, Marco Hut, Daan Scholtens, Jimi van Halen, Job van Dijk, Marshelon Pourier, Jesper de Backer, Romano Postema, Tom van der Werff, Kian Slor. Wissels: Yannick Hettinga, Corvin Braun, Tijs Mulder, Nout de Groot, Max Wolfs, Joel van Kaam.
De tweedejaars D-pupillen van FC Groningen openden goed en via Kian Slor was het na twee minuten al raak. Het duel was min of meer in evenwicht. Slor en Romano Postema misten enkele kansen terwijl doelman Stein Barkhuis katachtig de geljkmaker voorkwam. Na rust kregen beide teams kansen maar het bleef lang 1-0. In de slotfase schoten zowel Nout de Groot als Jesper de Backer een vrije trap in de kruising waardoor de ploeg van trainer Arjen Jorritsma alsnog met een grote zege het veld afstapte.
FC GRONINGEN D2 2-5 GVAV RAPIDITAS D1
0-1 (6.), 1-1 Bjorn Meijer (9.), 1-2 (23.), 1-3 (24.), 2-3 Bjorn Meijer (27.), 2-4 (30.), 2-5 (37.)
opstelling FCG D2 Liam Tyler, Rob Vegt, Emircan Gulge, Bastiaan Renkema, Jesse Glasbergen, Sietze de Klerk, Rida Ajouaou, Bjorn Meijer, Olivier van der Tuin, Luciano Valente, Maurilio de Lannoy. Wissels: Milan Drayer, Jamai Bont, Stijn Hensema, Redzer Veenkamp, Owen van der Vlag.
De thuisploeg kwam in het duel tegen de stadgenoot te kort. De Groningers kregen nagenoeg geen kansen. Bjorn Meijer schoot tot tweemaal toe van grote afstand raak. Trainer Bote Talsma sprak van een “verdiende nederlaag” van zijn ploeg tegen GVAV Rapiditas D1. “In deze periode zijn wij bezig de verdedigende handelingen te ontwikkelen. Het gaat dan o.a. om ruimte dekken, tussen tegenstander en eigen doel positioneren, op het juiste moment voor de tegenstander komen en duelleren. In onze oefenwedstrijd van afgelopen dinsdag lieten we een goede uitvoering zien. Vandaag tegen een tegenstander met meer weerstand kunnen we concluderen dat we hier nog veel winst in kunnen boeken.”