string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Overlijden Curovic schokt FC Groningen.

Maandag 12 augustus 2019 om 12:21

FC Groningen is geschokt door het plotselinge overlijden van oud-speler Dejan Curovic. De voormalig spits overleed afgelopen zondag, een dag na zijn 51ste verjaardag, na een kort ziekbed. De aanvaller groeide in de drie seizoenen dat hij voor FC Groningen voetbalde uit tot cultheld in het Stadion Oosterpark. 

Curovic speelde voor FK Zemun, FK Partizan en Vitesse voordat hij in 2000 naar Groningen kwam. De Serviër speelde 47 wedstrijden voor de Trots van het Noorden en werd in Groningen onder meer bejubeld om zijn fysieke kracht en harde schot. In de 47 optredens maakte Curovic 12 goals.
 
Curovic’ bekendste moment in Stadion Oosterpark is ongetwijfeld zijn invalbeurt tegen Ajax op 11 maart 2001. De spits viel het laatste half uur van de wedstrijd in bij een 3-2 achterstand en schoot vier minuten voor tijd verwoestend hard de gelijkmaker (3-3) tegen de touwen. 
 
De aanvaller speelde op 2 maart 2003 thuis tegen PEC Zwolle zijn laatste wedstrijd voor de club en beëindigde na het seizoen 2002/2003 zijn actieve voetbalcarrière. Curovic pakte in 1994 de dubbel met zijn ploeg Partizan Belgrado.
 
FC Groningen wenst familie en vrienden van Dejan Curovic veel sterkte met het verwerken van dit enorme verlies.  

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’