string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Overleg supporters en FC leidt tot dadergerichte aanpak.

Woensdag 05 maart 2014 om 15:27

FC Groningen gaat het gooien van voorwerpen op en naar het veld nog strenger en dadergericht aanpakken. Deze maatregel is noodzakelijk om andere reële consequenties van de incidenten rond de thuiswedstrijden van FC Groningen te voorkomen. Dit is de uitkomst van een gesprek tussen clubleiding, de Supportersvereniging FC Groningen en Groningen Fanatics.

Club en supportersgroeperingen maken zich zorgen over de incidenten bij de thuiswedstrijden van FC Groningen. De partijen constateren dat er steeds vaker voorwerpen op en richting het veld worden gegooid. FC Groningen dreigt hiervoor de rekening gepresenteerd te krijgen en ziet zich genoodzaakt stevigere maatregelen te treffen om dit te voorkomen. De afgevaardigden van de genoemde supportersgroeperingen steunen hierin de clubleiding, omdat drastische maatregelen een overgrote meerderheid van goedwillende supporters in Euroborg kan raken.
Sfeeracties
Zowel FC Groningen, de Supportersvereniging FC Groningen als Groningen Fanatics zijn en blijven voorstander van sfeeracties en zijn er zich van bewust dat emotie bij de voetbalsport hoort. Er bestaat geen enkele twijfel over het positieve effect van sfeeracties op de voetbalbeleving in Euroborg en van daaruit het presteren van de thuisclub. Indien sfeeracties echter leiden tot incidenten zoals afgelopen zondag bij de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur, dan brengt dit FC Groningen in een lastig parket.
FC Groningen, de Supportersvereniging FC Groningen en Groningen Fanatics zijn van mening dat het gooien van voorwerpen richting het veld niet getolereerd kan worden. Er wordt dan ook een dringend beroep gedaan op alle supporters in het stadion om zich te onthouden van het werpen van artikelen richting het speelveld. Iedere bezoeker in Euroborg, die tijdens wedstrijden een voorwerp gooit, moet er rekening mee houden dat hem of haar een stadionverbod boven het hoofd hangt.
Publieksvriendelijk
Toen FC Groningen van het Oosterparkstadion naar Euroborg verhuisde, is zeer bewust gekozen voor een publieksvriendelijk voetbalstadion, waarbij het publiek niet gehinderd wordt door grachten, netten, glaswanden of andere zichtbelemmerende en sfeerbeperkende elementen.
FC Groningen en de supportersgroeperingen willen deze publieksvriendelijke situatie in Euroborg heel graag in stand houden. Echter, bij herhalingen van incidenten zal FC Groningen zich genoodzaakt zien maatregelen te treffen die noch in het belang van de club, noch in het belang van de toeschouwers zijn. Daarom nogmaals het dringende verzoek aan alle supporters zich te onthouden van het gooien van voorwerpen.

Gerelateerd nieuws.

20 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard