string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Ouderwets een kaartje kopen voor wedstrijden in Euroborg.

Dinsdag 13 juli 2010 om 14:36

In de 289ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland vooruit op het toernooi dat de eerste selectie in Portugal gaat spelen, kondigt hij het opheffen van restricties aan rond de kaartverkoop voor thuiswedstrijden van FC Groningen in Euroborg en meldt hij de vacature voor een stagiaire bij de FC Groningen Junior Club.

“We hebben allemaal een kater overgehouden aan de verloren WK-finale in Zuid-Afrika. Niettemin is het voor een klein voetballand als Nederland natuurlijk een geweldige prestatie om de finale van het grootste voetbalevenement ter wereld te bereiken. Oranje is gistermiddag (maandag – red.) teruggekeerd in Nederland en in het gezelschap bevond zich ook onze keeperstrainer Ruud Hesp. We willen hem en de rest van Oranje feliciteren met de prachtige prestatie. Hesp zal na de huldiging van vandaag (dinsdag – red.) nog vakantie hebben en zich op woensdag 28 juli weer melden bij FC Groningen.”
Oefenduels
“De eerste selectie concentreert zich op de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eerste oefenduels zijn gespeeld. Vanwege de extreme hitte valt de publieke belangstelling hier en daar helaas, maar ook begrijpelijk, wat tegen. Vanavond (dinsdag – red.) speelt FC Groningen in Harkstede tegen FC Dordrecht. De aftrap is om 19.00 uur.”
“Morgenmiddag (woensdag – red.) vertrekt de selectie van trainer Pieter Huistra vanaf vliegveld Bremen via Frankfurt naar Porto. Vervolgens gaat het met de bus naar Guimareas, waar vrijdag en zaterdag twee wedstrijden worden gespeeld tijdens een toernooi. Op vrijdagavond 21.15 uur plaatselijke tijd – in Nederland is het dan een uur later – wacht Vitória Sport Clube de Guimaraes. Een dag later al, op zaterdagavond dus, is Benfica de tweede pittige tegenstander in Portugal.”
Trainingen
“Het verblijf in Portugal is meer dan het spelen van het toernooi. Er staan ook diverse trainingen gepland. Naast de interessante oefenduels is het voor het nieuwe trainersduo Pieter Huistra en Erwin van de Looi een uitstekende gelegenheid in alle rust de nieuwe gezichten nog beter aan elkaar te laten wennen en verder aan het teamproces te werken.”
“Daarnaast is het voor FC Groningen een aantrekkelijke trip omdat het verblijf in Portugal volledig wordt vergoed door de organisatie van het toernooi. Maandag aan het eind van de middag wordt begonnen aan de terugvlucht naar Bremen, opnieuw met overstappen in Frankfurt, en ruim na middernacht zal de spelersbus terugkeren in Groningen.”
FC Groningen Voetbalkamp
“Gisteren (maandag – red.) is op de velden van vv Gomos in Norg het FC Groningen Voetbalkamp van start gegaan. Hoewel het noodweer werd, is er goed en adequaat ingespeeld op de situatie. De kinderen werden verplaatst naar een sporthal en een manege in Norg. De rest van de week belooft het echter prachtig weer te worden. Het is de eerste editie van het FC Groningen Voetbalkamp en dat loopt tot en met aanstaande vrijdag. Morgen (woensdag – red.) zullen spelers van de eerste selectie van FC Groningen tussen 11.00 uur en 13.00 uur aanwezig zijn in Norg.”
Seizoenkaarten
“Zoals we al eerder hebben gemeld en op deze website te lezen is geweest, zal de eerste lichting seizoenkaarten eind juli per post worden toegestuurd aan alle seizoenkaarthouders. Overigens zijn er aan de Supportersbalie in Euroborg nog altijd seizoenkaarten te koop. Voor (seizoen)clubcardhouders start de losse kaartverkoop voor de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen tegen Ajax op zaterdag 24 juli. Indien na een week de losse kaarten nog niet zijn verkocht, zal vrije verkoop plaatsvinden voor het Eredivisieduel, dat op zondag 8 augustus in Euroborg zal worden gespeeld. FC Groningen wil toe naar een volledige vrije kaartverkoop, zonder restricties. Wij willen weer terug naar een situatie waarbij je gewoon naar het stadion kunt komen en een kaartje kunt kopen.”
Brief
“De eerste aanzet hiertoe is een brief geweest, gericht aan alle Eredivisieclubs, waarin wij hen hebben gevraagd om al vóór het seizoen afstand te doen van een deel van de capaciteit van het gastenvak, de vakken OO en PP. Dit zijn 575 plaatsen. Slechts in een paar gevallen, met name Ajax, Feyenoord en sc Heerenveen, wordt waarschijnlijk de volledige capaciteit van 1.100 plaatsen benut. FC Groningen ‘beloont’ de clubs die op voorhand afstand doen van het flexibele gedeelte, door de supporters die in het vaste gastenvak plaatsnemen een gratis toegangskaart te verstrekken voor dit vak.”
“Voordeel voor FC Groningen is in dit geval dat wij voor (seizoen)clubcardhouders al drie weken voor de betreffende wedstrijd kaarten voor de vakken OO en PP kunnen gaan verkopen en vanaf twee weken voor het duel via de vrije verkoop, dus voor iedereen en zonder verplichtingen. De eerste reacties van de Eredivisieclubs zijn positief. Wij hebben vooruitlopend hierop er al wel voor gezorgd dat het veiligheidsnet dat over het totale gastenvak is gespannen, gedeeltelijk kan worden weggehaald op het moment dat in OO en PP supporters van FC Groningen plaatsnemen. Dit geeft een duidelijke verbetering van het zicht op het veld, waarmee de plaatsen aanzienlijk aantrekkelijker worden.”
FC Groningen Junior Club
“Het bezoeken van uitwedstrijden is voor de leden van de FC Groningen Junior Club altijd een grote happening. Ook dit jaar bezoekt de Junior Club een aantal uitwedstrijden met de bus. Elk Junior Club- of Green White Bengelslid kan zich hiervoor opgeven en twee kaarten bestellen zolang de voorraad strekt. Meer informatie over de Fantour van de Junior Club is hier te vinden.  De Junior Club is bovendien ook dringend op zoek naar een HBO-stagiaire voor de periode september tot en met februari. Klik hier voor meer informatie over deze vacature.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

14 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard