string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Organisatiebureau FC Groningen realiseert ijsbaan.

Dinsdag 27 oktober 2009 om 13:56

Groningen krijgt komende winter toch weer een ijsbaan. In samenwerking met vergunninghouder Stichting Groningen Sfeerstad gaat Organisatiebureau FC Groningen een ijsbaan realiseren op de Ossenmarkt, onder de nieuwe naam ‘Winterstad Groningen’.

De ijsbaan stond vijf jaar lang voor het Stadhuis op de Grote Markt. Daar is dit jaar echter geen ruimte in verband met de komst van het Glazen Huis, van Radio 3FM.

Daarom was het onduidelijk of er dit jaar wel een ijsbaan zou komen. Een oplossing is gevonden in het verplaatsen van de ijsbaan van 40 x 15 meter naar de Ossenmarkt. De ijsbaan ligt er van donderdag 3 december tot en met zondag 3 januari onder de nieuwe naam ‘Winterstad Groningen’. Organisatiebureau FC Groningen heeft zich ingespannen het evenement te redden.

“De ijsbaan dreigde dit jaar te verdwijnen en dat zou toch heel jammer zijn. Uiteraard hebben wij er goed over moeten nadenken of wij dit zouden kunnen oppakken. Uiteindelijk hebben wij er alle vertrouwen in, want er is toch een breed draagvlak om Winterstad  te behouden voor de stad”, zegt algemeen manager Jepko van Roon van Organisatiebureau FC Groningen. “Dit past bovendien in het beleid van de club in het kader van maatschappelijk ondernemen.”

De Friesland Zorgverzekeraar is al drie jaar hoofdsponsor van het project in Groningen en zal ook nu als sponsor verbonden blijven, ondanks de tijdelijke verhuizing naar de Ossenmarkt. De ijsbaan kan eveneens rekenen op de steun en sympathie van andere sponsors en instanties. Bovendien doet de gemeente  Groningen een forse duit in het zakje vanwege de gedwongen verhuizing naar de Ossenmarkt, die geheel in winter- en kerstsfeer zal worden omgeturnd.

Bij de ijsbaan  komen tal van leuke attracties, zijn er allerlei activiteiten en is er muziek. Tot de kerstvakantie zijn er speciale dagen voor het onderwijs en kleine kinderen. Bedrijven en instanties kunnen gebruik maken van bijzondere arrangementen. Ook ‘s avonds wordt er van alles georganiseerd.

De openingstijden zijn evenals vorig jaar van 10.30 uur tot 22.30 uur en op vrijdag en zaterdag tot 23.30 uur.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’