Organisatie FC Groningen onder één dak

27 september 2022

FC Groningen en VNO-NCW MKB Noord zijn tot een akkoord gekomen over de huisvesting in het TopsportZorgCentrum (TsZC). De werkgevers- en ondernemersvereniging zal per 1 mei 2023 verhuizen van de derde etage naar een andere nog te bepalen locatie, waardoor FC Groningen per 1 juli 2023 de gehele organisatie van de club onder één dak kan brengen.

FC Groningen gaat de bovenste laag van het TopsportZorgCentrum per 1 juli 2023 huren van eigenaar Euroborg N.V. Alle afdelingen van de Trots van het Noorden die nu nog operationeel zijn in het stadion – zoals commercie, ticketing en financiën – komen nu dus samen met de voetbaltak van de club te werken in één pand. Algemeen directeur van FC Groningen Wouter Gudde: “Het zorgt voor nog meer binding, een nog betere samenwerking en nog meer efficiëntie. Allemaal pijlers en waarden, die zijn opgenomen in ons beleidsplan 2020-2025 ‘Samen naar de Grote Markt’ We zijn erg blij met deze stap. Het TopsportZorgCentrum blijft een gebouw waarin we nastreven topsport en topzorg te combineren en deze beschikbaar te maken voor alle breedtesporters in het Noorden.”
 
Het is een langgekoesterde wens van FC Groningen om alles onder een dak te brengen. Daarop heeft de Trots van het Noorden VNO-NCW MKB Noord als hoofdhuurder van de derde etage benaderd om te kijken hoe zij deze ambitie zouden kunnen verwezenlijken. De ondernemersvereniging was met het wegvallen van de horeca en het risico op leegstand bereid om het gesprek aan te gaan over een mogelijk vertrek.

Directeur VNO-NCW Ton Schroor: “De gesprekken zijn in goede harmonie verlopen en hebben voor beide partijen een goed resultaat opgeleverd. FC Groningen kan nu aan de slag om hun ambities verder te brengen. Zo respecteert de voetbalclub de verplichtingen aan de andere huurders en neemt zij de verantwoordelijkheid op zich om met hen in gesprek te gaan over de toekomst binnen het gebouw. VNO-NCW MKB Noord gaat nu met een goed gevoel op zoek naar een nieuw ‘clubgebouw’ voor de vereniging. Wij vertrekken per 1 mei 2023 uit het TopsportZorgCentrum.”
 
Gudde legt uit hoe FC Groningen met de verhuizing meer mogelijkheden krijgt in Euroborg. “Direct gevolg van de aanstaande verhuizing naar Corpus is dat we de kantoorruimte in het stadion kunnen gaan aanwenden voor bijvoorbeeld een uitbreiding van de faciliteiten voor onze supporters en of het aanbrengen van sanitaire voorzieningen op de tweede ring van de Tonny van Leeuwen Tribune, zodat wij onze supporters op een wedstrijddag nog beter kunnen gaan bedienen en zij hierdoor nog meer en beter van hun middag of avond bij FC Groningen kunnen genieten."

"Wij zullen op korte termijn in gesprek gaan met de Supportersvereniging om te kijken hoe wij elkaar hierin kunnen versterken. Daarnaast willen we kijken hoe we doordeweeks deze nieuw ontstane ruimte zakelijk kunnen inzetten en benutten. Hierdoor kunnen we aan de ene kant op een wedstrijddag meer service bieden aan onze supporters en meer omzet draaien en anderzijds midweeks met deze extra horecafaciliteiten meer inkomsten genereren, hetgeen zorgt voor verdere groei.”

tszc

Laatste nieuws