Oranje en Bacuna door zijdeur af.

Zaterdag 24 juli 2010 om 22:20

Het Nederlands Elftal onder-19 heeft op het EK een dure 1-0 nederlaag geleden, is uitgeschakeld en loopt het WK mis. Middenvelder Leandro Bacuna kreeg bovendien een rode kaart.

In het laatste groepsduel met Oostenrijk had een gelijkspel kunnen volstaan om zowel de halve finales van het EK te halen, als voor plaatsing voor het WK onder-20 in Columbia. Beide plannen vielen in duigen.
Bacuna die tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd rood kreeg wegens een stompende beweging, maakte het niet meer mee. In de hectische slotfase kreeg Oostenrijk een strafschop, die drie minuten voor het einde van de speeltijd ook werd benut.
Door de nederlaag eindigt het EK na drie wedstrijden, waarvan één werd gewonnen en twee verloren gingen. De ploeg van bondscoach Wim van Zwam eindigt als vierde in de poule en is uitgeschakeld. Bacuna meldt zich spoedig weer bij FC Groningen.

Doelman Steffen Bakker was al eerder teruggekeerd naar Nederland en kampt met een heupblessure.