string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Opzet eerste training voor herhaling vatbaar’.

Dinsdag 26 juni 2012 om 14:52

In de 385ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de opening van het nieuwe voetbalseizoen, kijkt hij vooruit naar het eerste oefenduel en benoemt hij de overige activiteiten bij de club.

“Afgelopen zondag hebben we een zeer succesvolle opening van het seizoen gehad. De eerste training onder leiding van de nieuwe trainer Robert Maaskant in Haren werd bezocht door maar liefst 1.500 tot 2.000 mensen. Een fantastische opkomst, en dit ondanks het regenachtige weer. Het initiatief bedacht door supporters om de eerste training van het nieuwe seizoen op een zondag te organiseren en daar omheen een feestelijk programma te bouwen, is zeer geslaagd en wat ons betreft voor herhaling vatbaar. De complimenten hiervoor komen volledig toe aan onze supporters.”
Nieuw elan
“Alle aandacht vooraf en de hele entourage leidde er ook toe dat de volledige regionale en landelijk pers was uitgerukt om in Haren verslag te doen van de nieuwe start van FC Groningen. Wij voelen en proeven aan alles dat er nieuw elan is binnen de club en er weer volop nieuwe energie en vertrouwen is voor een mooi seizoen.”
“Met welke selectie we straks in de competitie van start gaan, is nog niet helemaal duidelijk. Vanochtend (dinsdag – red.) hebben wij al gemeld dat de overgang van Thomas Enevoldsen naar KV Mechelen definitief is afgerond. Maar er dienen nog meer spelers te vertrekken, willen wij ook onze laatste wens – een linksbenige centrale verdediger – nog kunnen invullen. Met zeven aanwinsten tot nu toe zit de selectie meer dan vol en op dit moment zijn wij dan ook genoodzaakt te wachten op andere ontwikkelingen, voordat wij zelf nog weer in beweging kunnen komen.”
Transferperiode
“De transferperiode loopt echter tot 1 september en tot die tijd kan er nog van alles gebeuren. Uiteraard houden wij u hiervan op de hoogte via deze website en kunt ons volgen via Twitter @fcgroningen en @jdnijland en onze Facebookpagina facebook.com/fcgroningen. Op Facebook hebben wij overigens inmiddels de grens van 14.000 ‘likers’ gepasseerd.”
“Komende zaterdag spelen we in Warffum de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen tegen een selectieteam van RWE Eemsmond. Bij dit oefenduel, dat om 16.30 uur begint, zullen wij aan belangstellenden opnieuw de mogelijkheid bieden een seizoenkaart aan te schaffen en zal ook onze afdeling merchandise aanwezig zijn. Tevens zal er losse kaartverkoop plaatsvinden voor de oefenwedstrijd in Duitsland tegen Kickers Emden op zaterdag 7 juli en de eerste thuiswedstrijd in de Eredivisie van het nieuwe seizoen tegen Willem II op zondag 19 augustus in Euroborg.”

Cheque
“Gistermiddag (maandag – red.) hebben we van de Stichting Bedrijvenvoetbal Bedum een cheque mogen ontvangen van liefst 1.000 euro ten bate van Make-A-Wish Nederland, waaraan wij verbonden zijn met de Stichting FC Groningen in de Maatschappij. Zij hebben dit bedrag bijeen gebracht via een collecte op het jaarlijkse toernooi, dat in Bedum wordt gehouden.”
FC Groningen Junior Club
“De FC Groningen Junior Club zag afgelopen zondag vele bekende gezichten bij de eerste training. Veel leden zochten de stand van de Junior Club op om hier een leuk hebbedingetje af te halen. Daarnaast hebben zes kinderen zich ingeschreven als nieuw lid, hierbij van harte welkom!”
“Komend seizoen staat bij de Junior Club in het teken van het 10-jarig jubileum. Sinds het seizoen 2002/2003 kunnen jeugdige FC Groningen-fans zich inschrijven als lid van de Cooooolste club van het Noorden. Gedurende het seizoen 2012/2013 wordt er op verschillende manieren aandacht besteed aan dit jubileum, waarvan de aftrap zal plaatsvinden tijdens de Open Dag op zondag 15 juli.”
Grasmat
“Hoewel het nog niet echt zomer wil worden, zijn de weersomstandigheden voor onze grasmat wel goed. Zoals gemeld hebben wij na het seizoen de toplaag van het veld in Euroborg verwijderd, waarbij de wortel in de grond is blijven zitten. Vervolgens is het veld ‘doorgezaaid’. Inmiddels is de kale vlakte, die hierdoor was ontstaan, goed dicht gegroeid en is er weer een groene grasmat te zien. Het veld krijgt de komende periode nog voldoende tijd om tot het gewenste eindresultaat te komen, voordat we er weer op gaan voetballen.”
“Het onderhoud aan het veld zal in het nieuwe seizoen worden verzorgd door Jan van de Velden, die op 1 juli in dienst treedt bij FC Groningen als groundsman. Jan is geen onbekende voor de club, hij is een paar jaar geleden bij FC Groningen begonnen als vrijwilliger in de functie van veldhersteller. Dit resulteerde al snel in een dienstverband bij het bedrijf, dat tot 1 juli belast is met het veldonderhoud. Jan van de Velden treedt nu dus in dienst bij FC Groningen en neemt alle taken van het onderhoud op zich. Wij wensen hem veel succes in zijn nieuwe functie.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’