Optie keeper Jan de Boer gelicht

30 maart 2020 / vandaag

FC Groningen heeft de aflopende contracten van keeper Marco van Duin en verdediger Tapmahoe Sopacua formeel voor 1 april opgezegd. De optie in de overeenkomst met Jan de Boer is gelicht, waardoor de doelman ook komend seizoen een verbintenis heeft met de Trots van het Noorden.

Jan de Boer werd aan het begin van dit seizoen toegevoegd aan het keepersteam binnen de eerste selectie van de club. De 19-jarige doelman uit Sneek kwam transfervrij over van sc Heerenveen, waar hij zijn opleiding heeft gehad. FC Groningen heeft de optie in zijn éénjarige contract gelicht, waardoor De Boer ook komend seizoen selectielid is.

Marco van Duin
Een andere keeper gaat de club juist verlaten. Marco van Duin gaat zich oriënteren op het vervolg van zijn loopbaan. De aflopende verbintenis van de 33-jarige goalie is formeel opgezegd door FC Groningen.

Bij bekendmaking (1)

Tapmahoe Sopacua
Dat laatste geldt ook voor Tapmahoe Sopacua. De 19-jarige verdediger had een éénjarig contract in het Hitachi Capital Mobility Stadion met daarin een optie. Die optie wordt door de club niet gelicht en de overeenkomst met Sopacua is formeel opgezegd.

Big smile met shirt aan

Betaald voetbal organisaties dienen officieel voor 1 april een beslissing te nemen over de aflopende verlengde overeenkomsten met spelers. Als clubs dit niet doen, wordt de overeenkomst automatisch met een jaar verlengd. Een opzegging hoeft niet per definitie te betekenen dat de betreffende speler ook daadwerkelijk de club gaat verlaten. Er kunnen in een later stadium nieuwe contractafspraken worden gemaakt.

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws