Oproep gastgezinnen Groningen Stad en directe omgeving

22 juni 2021

FC Groningen is op zoek naar gastgezinnen in de stad of de directe omgeving van Groningen. Een gastgezin biedt een thuis voor spelers die niet uit de regio komen en levert een belangrijke bijdrage aan het laten groeien van spelers binnen de Opleiding van FC Groningen. Word Groter en bied spelers de juiste thuisbasis om optimaal te kunnen presteren. 

gast-gezinnen

De meeste spelers binnen de Opleiding zijn afkomstig uit het achterland van de club en wonen thuis bij hun ouders/verzorgers. Enkele spelers komen uit andere delen van Nederland of uit het buitenland. Voor die groep voetballers is FC Groningen op zoek naar gastgezinnen.
 
Verrijking voor gezin
De topsportmentaliteit, een andere cultuur, het kan een absolute verrijking zijn voor het gezin. Altijd al geïnteresseerd geweest in topsport en de drive van een ambitieuze voetballer die werkt aan zijn ultieme voetbaldroom? Dit is de kans om het van dichtbij mee te maken en bij te dragen aan het verwezenlijken van die droom.
 
Onder anderen Ludovit Reis en Tomas Suslov zijn vanuit de Opleiding doorgebroken in het eerste van FC Groningen en hebben hun tijd in Groningen in een gastgezin gewoond. Reis maakte een mooie transfer naar Barcelona, Suslov is momenteel actief op het EK.
 
Thuis voelen
De jeugdspeler draait mee in het gezin en past zich aan binnen het gezin en de nieuwe omgeving. Buiten de tijden dat hij op school of op de club is, is de speler onderdeel van het gezin. Het gastgezin is voor de speler ver weg van huis een plek waar hij zich thuis kan voelen. Is jullie gezin er één waar een speler van FC Groningen kan groeien en zie je de uitdaging om een belangrijke rol te vervullen in de start van een succesvolle carrière? Neem dan contact op met onze topsportbegeleider Luca Leithuijser ().
 
Mooi beeld
Onlangs maakte FC Groningen een special met de titel ‘De Nederlandse familie van Ko Itakura’. Hoewel de Japanner officieel niet bij dit gezin inwoonde, laat het wel een mooi beeld zien wat een gezin kan betekenen voor een jonge speler die alles in het werk stelt om zijn droom als profvoetballer te realiseren. 

Laatste nieuws