Opnieuw zege FC Groningen B1.

Vrijdag 04 september 2009 om 12:50

FC Groningen B1 behaalde in de eredivisie haar tweede zege op rij. De rest van de jeugdteams bleef dit weekeinde ongeslagen. De balans: driemaal winst en driemaal een gelijkspel.

FC GRONINGEN A1 1-1 TWENTE/HERACLES A1
—————————————————————————
In een matige wedstrijd moest de ploeg van trainer Paul Raveneau genoegen nemen met een gelijkspel tegen Twente/Heracles. De start was voor FC Groningen dat al in de vijfde minuut een voorsprong nam. Na een prima aanval over links kon Hilal Ben Moussa de bal geheel vrijstaand binnen schieten. Ook in het vervolg was de thuisploeg de betere ploeg hoewel echte kansen uitbleven. Aan de andere kant kende doelman Steffen Bakker, vorige week nog trefzeker tegen Heerenveen/Emmen, een rustige eerste helft. Maar net als op Skoatterwald kende FC Groningen ook in deze eerste thuiswedstrijd een slechte herstart. Binnen een minuut was het alweer 1-1 na een goede aanval van de Tukkers. Dat leidde een rommelige tweede helft in waarin de 1-2 eerder in de lucht hing dan de 2-1. De gasten hadden een tweetal dotten van kansen en daarnaast raakte een kopbal de paal. FC Groningen stelde daar nagenoeg niets tegenover. Aangezien Twente/Heracles ook niet echt goed speelde was de puntendeling over negentig minuut wel verdiend.
D’ OLDE VESTE ’54 D1 0-5 FC GRONINGEN D2
De ploeg van trainer Peter Hoekstra boekte een overtuigende zege in Steenwijk tegen het altijd lastige d’ Olde Veste ’54. Drie van de vijf goals werden gemaakt door de aanwinsten uit Duitsland. In de 12de minuut was het Eike Begemann die de FC op een 0-1 voorsprong schoot. Negen minuten later maakte zijn landgenoot Jannik Schoon de tweede treffer. Lorenzo Valente bepaalde in de 24ste minuut de ruststand op 0-3. Na rust liepen de eerstejaars D-pupillen uit naar 0-5 via treffers van opnieuw Jannik Schoon (33.) en Mathijs Elderman (55.). Vorig seizoen leverde het uitduel bij d’ Olde Veste de enige nederlaag in de tweede seizoenshelft op. Komende woensdag komt FC Groningen D2 voor de competitie in actie tegen de D1 van stadgenoot Be Quick 1887.
FC GRONINGEN D1 0-0 HEERENVEEN/EMMEN D1
In de hevige regen eindigde de derby van het noorden in een doelpuntloos gelijkspel. Voor rust domineerde FC Groningen tegen de fysiek veel sterkere opponent uit Friesland. De beste kans was voor Stan Haanstra. Ook na rust veranderde het spelbeeld niet. De ploeg van trainer Hugo heerste op technisch vlak maar had voorin niet de juiste scherpte. De beste kans was voor Lukas Siemers die de bal, na slecht uittrappen van de Friese goalie, voor een leeg doel naast schoot. Ook Haanstra kreeg nog een goede mogelijkheid. In de slotminuut was ook Gerald Postma nog eenmaal dichtbij maar zijn schot werd goed gered door de doelman. Aan de andere kant moest ook Erwin Heidekamp op een afstandsschot nog een spectaculaire redding verrichten.
FC GRONINGEN C1 1-1 AZ C1
Door een treffer in de laatste minuut misten de tweedejaars C-junioren van FC Groningen de zege tegen de Alkmaarders. In een gelijkopgaande, regenachtige wedstrijd werd voor de rust niet gescoord. Ook in de tweede 35 minuten veranderde het spelbeeld niet en waren beide ploegen goed tegen elkaar opgewassen. Kansen waren echter schaars waardoor de wedstrijd op een doelpuntloos gelijkspel leek uit te lopen. Drie minuten voor tijd joeg Tolgahan Cicek een afvallende bal van buiten de zestienmeter hard in de kruising waardoor de mannen van Grafton Holband de zege binnen handbereik hadden. In blessuretijd viel echter toch nog de gelijkmaker. FC Groningen C1 heeft nu vier punten uit drie wedstrijden behaald.
TWENTE/HERACLES C2 0-4 FC GRONINGEN C2
FC Groningen C2 begon de competitie in Hengelo met een overrompelende zege. Na 3 x 25 minuten stond de overtuigende 0-4 zege voor de ploeg van trainer Erik Muntendam op het scorebord. Via treffers van Willem Gootjes in de 11de en van Kasper Oldenburger in de 12de minuut kenden de eerstejaars C-junioren een droomstart. Daarnaast was de FC oppermachtig en wist het veel kansen te creeeren. In de tweede 25 minuten werd het duel beslist dankzij twee treffers van Richairo Zivkovic in respectievelijk de 36ste en 50ste minuut. In de laatste periode werd niet meer gescoord maar werden twee doelpunten nog wel afgekeurd.
FC GRONINGEN B1 2-1 TWENTE/HERACLES B1
In de eredivisie van de B-junioren heeft FC Groningen nog steeds een 100% score. De ploeg van trainer Peter Moltmaker won de spannende wedstrijd tegen Twente/Heracles met 2-1. Al na acht minuten was de voorsprong van de thuisploeg een feit toen Ifeayi Gorissen raak wist te schieten. In de eerste helft bleef FC Groningen de betere ploeg en verdubbelde het zelfs de score dankzij een doelpunt van Tigran Gazarjan vier minuten voor rust. In de tweede veertig minuten kwamen de gasten uit Hengelo beter in hun spel. Hoewel FC Groningen nog enkele goede mogelijkheden kreeg waren het de Tukkers die de aansluitingstreffer konden maken. Twente/Heracles ging in de laatste twintig minuten op jacht naar de gelijkmaker maar gelukkig voor de thuisploeg bleef deze uit. Doelman Yannick Berends redde tweemaal knap en daarnaast werd de bal in blessuretijd ook nog van de doellijn gehaald. Desalniettemin een droomstart voor FC Groningen in deze huidige competitie met twee zeges uit twee wedstrijden.