Opnieuw verlies in Euroborg.

Dinsdag 16 december 2008 om 12:06

In een uitverkocht Euroborg verloor FC Groningen afgelopen zondag met 4-1 van FC Twente. Het enige doelpunt van de thuisploeg kwam van Goran Lovre vlak voor rust. FC Groningen kreeg na rust meerdere kansen, maar doelman Boschker hield de Tukkers op de been, waarna FC Twente nog tweemaal trefzeker was.

Voor de Junior Club was het toch een feestelijke dag, want vooraf aan de wedstrijd hebben ze de zesjarige Jamie Verhagen in het zonnetje gezet. Jamie is alweer het 5000ste lid van de Junior Club en mocht samen met zijn ouders en opa naar de wedstrijd kijken. Daarnaast kreeg hij als verrassing een prachtig FC Groningen shirt met het nummer 5000!
FC Groningen begon de wedstrijd, zoals iedere thuiswedstrijd, sterk en agressief. Het eerste gevaarlijke moment voor de Groningers kwam uit een vrije trap van Danny Holla in de 3e minuut, maar het leverde niets op. FC Twente nam het initiatief over en in de 17de minuut wist Elia eerst Hiariej en daarna Svejdik uit te spelen, waarna hij op doel schoot. Via Arnautovic die vlak voor Luciano stond opgesteld, kwam FC Twente op voorsprong: 0-1.
FC Groningen had geen tijd om over de achterstand na te denken, want in de 21ste minuut zette Stam de bal voor en wist Elia de 0-2 binnen te schieten. Voor meer gevaar kon FC Twente eigenlijk niet zorgen voor de rust, maar een score van twee doelpunten uit twee kansen is al optimaal. FC Groningen was van slag, maar herpakte zich en kon voor een beetje dreiging zorgen.
Doelman Boschker kon redding brengen op een knalhard schot van Goran Lovre, vervolgens was het Marcus Berg die tweemaal tot een schot kwam, maar er zat weinig kracht in. Als laatste schoot Petter Andersson ook nog over het doel van FC Twente. In de minuut extra tijd was het de corner van Garcia waar Lovre zijn hoofd tegen wist te krijgen en het enige doelpunt van FC Groningen was gemaakt: 1-2.
De tweede helft
Na rust was bij Groningen Van de Laak in het veld gekomen voor Oluwafemi Ajilore. FC Twente probeerde duidelijk het tempo uit de wedstrijd te halen. Het spelletje werd aan alle kanten gemener. Perez en Holla kregen beide een gele kaart. FC Twente ging wisselen om weer een beetje grip op de wedstrijd te krijgen, Huysegems en Tioté kwamen in het veld voor Elia en Perez. FC Groningen kreeg wel degelijk kansen op de gelijkmaker. Lovre schoot op een voorzet van Garcia op de paal en bij een voorzet van Lovre misten Berg en Andersson de bal.
In de 68ste minuut wist FC Twente de voorsprong toch uit te breiden. Luciano kon een schot van Stam alleen keren, maar niet stoppen. De bal viel precies voor de voeten van diezelfde Stam die daarmee toch de 1-3 op zijn voet had. Aan de andere kant wist Boschker op een prachtige manier wel redding te brengen op een schot van Danny Holla, waarmee hij de 2-3 wist te voorkomen.
In de laatste tien minuten van de wedstrijd kwam Paul Matthijs nog in het veld voor Gonzalo Garcia. Groningen ging spelen voor alles of niets. Op ieder positie werd er één tegen één gespeeld door de mannen van Ron Jans. Granqvist werd in de spits gezet om alle hoge ballen te verwerken, maar het leverde niets meer op. Blaise N’Kufo maakte goed gebruik van de ruimte die er in de Groningen defensie ontstond en scoorde in de extra tijd nog 1-4 voor de Tukkers. Opnieuw een verlies voor FC Groningen waardoor ze gezakt zijn naar de achtste plaats op de ranglijst.
Luciano; Hiariej, Svejdik, Granqvist, Stenman; Ajilore (46’ Van de Laak), Andersson, Holla, Lovre; Berg, Garcia (81′ Matthijs). Rest bank: Van Loo, Sankoh, Meerdink, Metaj, Kluin.
Wedstrijdactiviteiten
Bij iedere thuiswedstrijd zijn er activiteiten waaraan de leden van de Junior Club of GWB’s  kunnen deelnemen. In de line-up liepen afgelopen zondag: Thijs ten Hoor, Arno Weitz, David Albert Villa, Hylke Alles, Rick Danhof, Vince Haak, Samuel Kampinga, Kris Hulshof, Gert-Jan Ottens, Arjen Veenstra en Marnix Hol.
De referee- escort bestond uit: Daan Piebes, Niels Piebes en Toby van der Laan.
In de rust waren de oudere leden aan de beurt om zich te plaatsen voor de halve finale van de shoot- out competitie. Dit waren: Casper Baas, Bobbie Bloem, Arwin Bolt, Roy Zwartenkot en Cedric Tillema.